Данаилов очаква разцепление сред висшия ешалон на БСП

Данаилов очаква разцепление сред висшия ешалон на БСП

А самият той не посочи своя фаворит за лидерското място в партията: “Ако заложа на Първанов, а остане Станишев, къде отивам. Или обратното”

“Ще има голямо раздвоение сред по-висшия ешалон на нашата партия. На кого да заложим, защото предстоят листи да се редят.” Това заяви кандидатът за вицепрезидент на изминалите избори Стефан Данаилов след заседанието на БСП, предадоха от пресофиса на партията.

Данаилов каза, че е очаквал да бъде попитан на чия страна ще застане: “И ако заложа на Първанов, а остане Станишев, къде отивам. Или обратното. Не се смейте, защото е така”.

Тези въпроси може да затрият партията, каза той и посъветва съпартийците си да дадат път на младите. “Цитирам господин Първанов – всички ще бъдем на последния ред на този конгрес. И конгресът ще решава какво ще се случва”. На младите хора – според Данаилов – вярват повече. “Отколкото на муцуни като моята и като на част от вашите. Защото ако наистина искаме да се случи нещо, това е единственият начин”, коментира той.

Кандидат-вицепрезидентът призова всеки един член на БСП да се замисли какъв е неговият принос за тези избори, защото той не бил убеден, че всички са били активни.

Оттук на нататък, по думите му, ще се задава въпросът, какъв ще е дневният ред на нашата партия. “Дневният ред да се занимаваме отново помежду си, да изцепим в това кой ще е следващият – дали ще е Станишев, дали ще е Първанов, защо да не е и трети? И ако в тези месеци ние се занимаваме само с това, трябва да ви кажа, че нищо няма да се случи след година и половина на изборите”, заяви той.

Тези избори показват, че българското общество все още не разпознава БСП като алтернатива, призна Данаилов, но отчете, че все пак доверието към партията го има.

“Ние сме в подем. Ако вие не сте го видели, не знам какво виждате. В този смисъл това, което има да се решава, то трябва да се решава по- бързо. Защото кой ще направи анализа – как се правят избори в съвременните условия, нови, наложени от ГЕРБ”.

Вирни се горе