Д-р Даниела Дариткова сменя Цветанов като шеф на ПГ на ГЕРБ

 Д-р Даниела Дариткова сменя Цветанов като шеф на ПГ на ГЕРБ

„Даниела Дариткова ще заеме мястото на Цветан Цветанов като шеф на парламентарната група на ГЕРБ.“ Това заяви премиерът Бойко Борисов след срещата си с ръководството на СДС.

До края на деня ще е ясно кой ще замени Цецка Цачева на поста министър на правосъдието. „Искаме да направим всички нужни проверки, за да не излезе нещо, което да ни накара да връщаме кандидатурата.“, обясни Борисов.

„Дали скандалът ще влоши резултата от изборите ще видим на 27 май. Поуки всеки си е извадил. Всички са напуснали държавните постове.“, каза още Борисов. Очаква се утре оставките да бъдат гласувани заедно с новите назначения. „Много бих искал да видя нотариалните актове на всички съседи от тази сграда.“

Защото като говорят 2 000 – 5 000 евро квадратен метър – едно е да обявиш такава цена, друго е да купиш на тази цена. От първия момент ви казах, че тъй като не изглежда добре, въпреки че е законно, по-тежки санкции от тези няма какви да направим.

„Ще търся устойчивото парламентарно мнозинство, което е изключително важно, за да функционира правителството и за да покажем стабилност в държавата.“ Това заяви новият председател на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова. Тя заменя на поста подалия оставка Цветан Цветанов.

„В тази кризисна ситуация смятам, че това е предложение, наситено с големи отговорности. Приемам го със съзнание за оценката, а от друга страна като предизвикателство, защото никога няма да мога да бъда Цветанов в парламентарната група. Вярвам, че в рамките на моите възможности ще търся консенсуса“, подчерта Дариткова. Тя увери, че изпълнявайки новата си длъжност ще търси диалог с всички парламентарни групи.

На въпроса дали е получила подкрепа от всички свои колеги, тя отговори: „Разчитам на тази подкрепа и трябва да се боря за нея ежедневно“.

Предстои да бъде обсъдено кой да замести Цветан Цветанов в различните парламентарни комисии.

Вирни се горе