Д-р Даниела Дариткова с награда за „Лекар, спасител на детството“

Д-р Даниела Дариткова с награда за „Лекар, спасител на детството“

Д-р Даниела Дариткова от Смолян, която е депутат от ГЕРБ и председател на здравната комисия в Народното събрание, получи награда за „Лекар, спасител на детството“.

Номинацията й е направена от майките, приемни родители от област Смолян за това, че въпреки натоварената си програма като депутат, винаги е на разположение и преглежда приемните деца във всеки възможен момент. Наградата си тя получи вчера от Националната асоциация за приемна. „Номинацията ми е от майките от Смолян – приемни родители, чиито деца са мои пациенти, а най-ценната награда за един лекар е оценката именно на неговите пациенти“, коментира д-р Дариткова.

Инициативата “Спасители на детството” има за цел да отличи за принос в приемната грижа приемни родители, социални работници, осиновители и родни семейства, лекари, учители, журналисти, общини и др. Тази инициатива се провежда за първи път в страната, като Националната асоциация за приемна грижа ще я превърне в традиция.

Националната асоциация за приемна грижа е българска неправителствена организация, която е създадена от приемни родители от цялата страна през 2009 година. В нея към момента членуват близо 40% от действащите приемни семейства в страната. Асоциацията защитава интересите на децата в риск и се застъпва за приемните родители и решаването на техните проблеми.

Вирни се горе