Д-р Даниела Дариткова: Позицията на ГЕРБ в Смолянска област е затвърдена и това ни задължава да работим още по-упорито

Д-р Даниела Дариткова: Позицията на ГЕРБ в Смолянска област е затвърдена и това ни задължава да работим още по-упорито

ПП ГЕРБ спечели изборите в пет общини от Смолянска област, има 55 съветника и 19 кметове на кметства, съобщи на пресконференция председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова, която е и общински ръководител на структурата в Смолян. Тя изрази задоволството си от постигнатите резултати и благодари на всички избиратели за подкрепата. „Това за нас е наистина е важно, защото така оценяваме дали политиките ни са правилни, дали са в интерес на хората и дали те правят живота им по-добър. Смятаме, че оценката на една политика се дава на избори, в случая местни. Местната власт е най-близо до хората и дава възможност да се чува техния глас и да се реагира на техните потребности. В Смолянска област запазихме своето присъствие като спечелихме пет общини. В предишните избори пак имахме пет общини. Промяната е, че загубихме Девин, спечелихме Чепеларе в оспорвана битка“, посочи тя.

По думите й обяснението за загубата в Девин е затова, че срещу ГЕРБ се оформи коалиция от ДПС и БСП с общ кандидат, с обща листа, без ясна програма. „Според нас неуспехът ни там е именно в тази коалиция, която се наблюдаваше на много места, съставена не на принципна основа, а с цел да се свали ГЕРБ от власт. Подчертавам, че за нас властта никога не е била самоцел. За нас е важна властта, постигната чрез свободния вот на хората, за да упражняваме тази власт в техен интерес. Ние ще направим нашите анализи и ще търсим и нашите грешки, но смятаме, че достойнството на една партия е в това тя да има самостоятелна политика, да носи отговорност за действията си и да стои зад тези действия сама, без такива безпринципни коалиции“, допълни д-р Дариткова. Тя обясни, че във всички населени места ПП ГЕРБ е участвала самостоятелно или в коалиция със СДС, определена за партньор на национално ниво.

„Позицията на ГЕРБ в Смолянска област е затвърдена и това ни задължава да работим още по-упорито, за да може родният ни край да просперира във всяко отношение“, подчерта Дариткова. Спечелилият трети кметски мандат в Смолян Николай Мелемов изтъкна, че кампанията е минала точно по начина, по който е била планирана – без помпозност, близо до хората. „Бяхме се абстрахирали доколкото е възможно от черния пиар на нашите опоненти, гледахме да е насочена към нашите съграждани. Посоката е правилна, но има още много работа за вършене. Анализът показва, че в града печелим почти във всички секции. В селата имаме секции, където търпим загуба. Според нас заради обективните обстоятелства, че там е свършена по-малко работа“, каза Мелемов. По думите му ръководството на ГЕРБ в Смолян вече е направило обективна оценка и ще предприеме мерки да се ускорят темповете на работата в цялата общинска администрация.

Той подчерта, че дадените в предизборната кампания обещания са реални. „Никога не сме си позволявали да обещаваме нещо, което не може да се случат. Програмата, която сме представили пред хората, е изпълнима и нейното изпълнение предстои в този мандат. Продължавам с отворена врата на кабинета, близо до хората. Това е и гаранция, че няма да разочароваме нашите избиратели и съграждани“, заяви Николай Мелемов.

Водачът на листата Марин Захариев благодари на д-р Дариткова, на Мелемов и на общинското ръководство за смелостта да включат много нови лица в листата. „Аз вярвам, че една съвременна партия трябва да е винаги отворена. Не е нормално да имаме десетки години едни и същи кандидати“, каза той. Изводът му е, че хората стават все по-взискателни. „Те не искат да има само плочка, те искат да знаят отговаря ли тя на изискванията“, допълни той и подчерта, че общинската администрация трябва да отговаря на очакванията на избирателите. Той разчита и на активно гражданско участие в следващия мандат за всяко нещо.

Вирни се горе