Д-р Даниела Дариткова, дамите и младежите на ГЕРБ се включиха в инициативата „Да изчистим България за един ден”

Д-р Даниела Дариткова, дамите и младежите на ГЕРБ се включиха в инициативата „Да изчистим България за един ден”

Народният представител на ГЕРБ и председател на парламентарната здравна комисия д-р Даниела Дариткова заедно с младежката и дамска структура на партията се включиха в кампанията на телевизия бТВ „Да изчистим България за един ден”.

Участие в зелената инициатива взеха още общинските съветнички на ГЕРБ Мариана Сивкова, Росица Караджова, Величка Бодурова и организационният секретар на МГЕРБ Денислав Костов. Активистите чистиха в района на МБАЛ „Братан Шукеров“ – Смолян. Само за два часа бяха събрани над 40 чувала с отпадъци. „Изцяло подкрепям такива доброволни кампании, но основното като извод от тях е, че не трябва да се замърсява околната среда.

По-лесно е, когато си хвърляш отпадъците на указаните места и пазиш чист града, природата, държавата, където живееш“, отбеляза д-р Дариткова. Тя установи , че в резултат на кампанията в района около здравното заведение няма поставени контейнери за смет. Според нея, ако този проблем се реши, хората ще проявяват съвест и няма да си хвърлят боклука навсякъде. Депутатът заяви, че са се насочили да чистят около болницата, защото тук всекидневно минават много хора и е добре да бъде приветливо и уютно.

Активистите на ГЕРБ се натъкнаха на огромни количества боклук – множество пластмасови шишета, чаши, бъркалки, фасове, хартия, найлонови торбички и др. Сред тях имаше и интересни находки, като дрехи, чехли, зарядно устройство за телефон и рекламна табела от таксиметров автомобил. В почистването се включиха и децата на участниците в кампанията, които с ентусиазъм пълниха чувалите за смет. Организацията по инициативата започна няколко дни преди нейния старт. Структурата на ГЕРБ- Смолян, предварително се снабди с ръкавици, чували, тениски с логото на кампанията. Направен бе и оглед на района, маркиран за почистване.

Вирни се горе