Д-р Даниела Дариткова бе официален гост на концерт в Широка лъка за Трети март

Д-р Даниела Дариткова бе официален гост на концерт в Широка лъка за Трети март

Младите таланти от Националното училище за фолклорни изкуства “Широка лъка” изнесоха тържествен концерт по повод националния празник на Република България- 3 март. Официални гости на проявата бяха депутатът от ГЕРБ д-р Даниела Дариткова, зам.-кметът Георги Даскалов, общинският съветник от ГЕРБ Данчо Киряков и кметът на Широка лъка Васил Седянков.

Концертната зала на училището се оказа тясна да побере всички, който бяха дошли да се насладят на народното песенно и танцово изкуство. Фолклорното богатство на България бе представено от възпитаниците на школото в двадесет и шест изяви. В концерта се редуваха изпълнения на камерен хор и оркестър, танцов състав, тамбурашки оркестър, гайдарски състави (джура и каба), групи за автентичен фолклор и камерни групи.

В края на концерта д-р Даниела Дариткова благодари за чудесното представление и заяви, че в нашето културно-историческо наследство има много поводи за национална гордост като сериозен повод за такава гордост е и богатата ни фолклорна традиция. „Убедена съм, че докато в сърцето на Родопите творят такива невероятни млади таланти, докато има преподаватели, които ги обучават със сърце и душа, нашата фолклорна традиция ще пребъде“, допълни още депутатът.

Вирни се горе