Четирима млади социалисти от Смолян бяха избрани за членове на НС на МО на БСП

Четирима млади социалисти от Смолян бяха избрани за членове на НС на МО на БСП

Четирима млади социалисти от Смолян бяха избрани за членове на Националния съвет на Младежкото обединение на БСП. Рабие Кьосева, Стефан Бадев, Георги Кисьов и Николай Мартинов ще представляват социалистическите младежи от Смолянска област в най-висшият им партиен форум. 584 делегата от цялата страна участваха в първата национална отчетно-изборна конференция на Младежкото обединение на БСП, която се проведе в събота и неделя в НДК. За председател бе преизбран Явор Гечев, а 91-членният Национален съвет бе избран от 376 номинирани членове, от които 31 бяха делегирани.

Стефан Бадев и Рабие Кьосева бяха сред първите 20 номинирани. Младежите на БСП бяха приветствани от лидерът на партията Сергей Станишев, Георги Първанов – президент на България 2002-2012г., депутатите Антон Кутев, Петър Курумбашев и др. Освен избор на председател и ръководство на обединението, на форума бяха представени и отчет за досегашната дейност. Явор Гечев отчете, че за две години младежката организация на партията се е разраснала, като са приети над 2000 нови членове на възраст 18-35г. Бе приета и Програма за действие на Младежкото обединение 2012-2013г. Конференцията излезе с обръщение – младите хора да бъдат част от промяната за България. За пореден път младите хора от БСП алармираха, че нещата в България отиват на гибел и посочиха здравеопазването, което е в колапс, образованието – превърнато в стока, културата и духовността -подложени на геноцид.

„Мутризацията беляза не само управлението на държавата, но и начинът, по който се правят избори. Младите хора са извън полезрението и интереса на държавата, а политиката на ГЕРБ към тях е симулация”, подчертаха младите социалисти. Визитната картичка на ГЕРБ станаха корупцията, лобизма и клиентелизма, се казва още в обръщението. „Ние, младите хора, можем да бъдем авангард на тази промяна, създатели на нов тип политика, новото поколение с нови ценности, което ще работи за промяна в нашата партия и нашето общество”, заявиха още те.

Вирни се горе