БСП се готви за ожесточена битка

БСП се готви за ожесточена битка

Предстои ожесточена политическа битка на национално и на местно ниво. Важно е БСП да бъде в добра кондиция, да възстанови влиянието си и да изгражда нови мостове към различни социални групи, чиито защитник партията трябва да бъде.

Това заяви председателят на БСП Сергей Станишев в края на Националното съвещание с председателите на областните и общинските съвети на БСП.

Лидерът на социалистите отбеляза, че местните избори в страната ни са предимно надпревара на физиономии. „Ако искаме смислена промяна в България, важно е да се състезават политики и платформи", категоричен беше Станишев.

Той изтъкна, че при подготовката на платформата на БСП за изборите, партията си поставя за цел да очертае лявата визия за една силна, социална и ангажирана към проблемите на хората община.

„Успех за БСП на изборите ще бъде да имаме най-много избрани кметове и най-много общински съветници в страната", отбеляза лидерът на социалистите.

Като начало на подготовката за предстоящата изборна битка през 2011г. на форума беше набелязана политическата хронограма на БСП за годината. Тя засяга теми като: вътрешнопартийния живот, укрепването на структурите на партията, отварянето на БСП към неправителствения сектор, синдикатите и работодателските организации, привличането на нови членове, преглед на участието на БСП в местното самоуправление.

На конференцията социалистите подкрепиха и идеята на Младежкото обединение в БСП за Бяла книга на общините в България, която ще събере в себе си най-острите проблеми по места, които не търпят отлагане.

Според Станишев ГЕРБ води целенасочена политика за овладяване на всички структури на държавното управление на всички нива, включително и за политическа употреба. „Слагат се свои хора с цел не да служат на държавата толкова, колкото на политическата партия ГЕРБ", заяви лидерът на БСП.

„Време е да се извадят досиетата на прехода в широкия смисъл", категоричен беше Станишев.

Според него отговор трябва да получат следните въпроси: как се натрупваха гигантски богатства, как ресурсите при приватизацията на безценица влияеха върху политиката, по какъв начин се оказва влияние върху политическите партии.

„Споделям виждането на президента по този въпрос и не споделям виждането на Иван Костов да забравим миналото и да гледаме напред", заяви лидерът на БСП. По думите му ако не се изчистят нещата, няма как да стъпим на здрава почва.

Вирни се горе