БСП:При заключени врати община Смолян започна кампанията за публично обсъждане бюджета

БСП:При заключени врати община Смолян започна кампанията за публично обсъждане бюджета

При заключени врати община Смолян започна кампанията за публичнообсъждане отчета на Община Смолян за бюджетната 2011 г. и проекто – бюджета за2012 г.

В това се увериха намясто председателят на Общинската организация на БСП- Смолян и общинскисъветник инж. Атанас Устабашиев, общинската съветничка Рабие Кьосева, както и членовете на общинското ръководство на Левицата Петър Харадинов и Станко Щерев. По покана на администрацията, публикувана в сайта на общината четиримата посетиха сградата, за да се запознаят с документите на основание Наредбата за условията и реда за съставяне, приемане, изпълнение и отчитане на общински бюджет, според която кметът на Общината предоставя за публично обсъждане отчета на Община Смолян за 2011 г. и проекто – бюджета на общината за 2012 година.

Според публикуваната покана „материалите ще са на разположение от 13 февруари 2012 г.всеки работен ден между 9:00 и 17:00 часа в зала 211 на общинска администрация.Днес зала 211 бе заключена и нито гражданите, нито съветниците имаха достъп до нея към през целия ден. Общинските съветници от БСП разговаряха със секретаря на общината, по чийто думи, документите все още не са готови и се очаква докрая на деня да се качат евентуално на сайта на администрацията.Представителите на БСП са изумени от липсата на организация в общината, тъй като освен в сайта, поканата е публикувана и в местен вестник.

Вирни се горе