БСП поиска санкции за Консорциум УРБАНИКО за лошо изпълнение на проекта за градско развитие на Смолян

БСП поиска санкции за  Консорциум УРБАНИКО за лошо изпълнение на проекта за градско развитие на Смолян

С изрична декларация за търсене на отговорност от фирмата–изпълнител „Консорциум УРБАНИКО”, групата съветници на БСП подкрепи поредната корекция в проекта „Интегриран план за градско възстановяване и развитие на гр.Смолян”, внесен за обсъждане в ОбС – Смолян в последния възможен момент.

От докладна записка на кмета на Община Смолян, става ясно, че фирмата е допуснала груби нарушения на установените правила. Управляващият орган на Оперативна програма „Регионално развитие” е определил плана, като „нереалистичен”, а много от направените предложения, като „недопустими” и „неефективни”. Допуснати са съществени нарушения на установените правила, които поставят под съмнение изпълнението на цялата програма.

Вместо своевременно да внесе за обсъждане необходимите корекции в Общинския съвет, кметът се е опитал да заобиколи правилата и с фирмата–изпълнител, са направени изискващите се промени. Те обаче не могат да бъдат приети без решението на компетентният орган – Общинският съвет.

При създалата се реална ситуация да бъде провален изцяло проекта, групата съветници от БСП подкрепи направените предложения, с изричното условие да бъде потърсена имуществена отговорност на фирмата-изпълнител за лошото изпълнение на проекта.

Вирни се горе