БСП обяви 9 от кандидатите си за кметове на села в община Смолян

събота, 03 септември 2011 г.

Общинската организация на БСП номинира кандидат кметове за 9 от селата в община Смолян с население над 350 души, в които на 23 октомври ще се проведат избори. На конференция Левицата в общината днес издигна седем свои кандидатури и подкрепи двама кандидати за кмет, издигнати от инициативни комитети. Председателят на Общинската организация на БСП инж.Атанас Устабашиев представи всеки един от кандидатите и посочи, защо партията им гласува доверие. В село Смилян, БСП издига за кмет Събка Миткова. Тя е член на партията, има висше образование и работи като учител в ОУ „Св.Св. Кирил и Методий”. Тя е издигната единодушно от членовете на партията в селото, като БСП за пръв път в историята си предлага за кмет на Смилян жена. Миткова има висок авторитет и се ползва с високо доверие от жените в Смилян,съобщиха от пресцентъра на партията. Стефан Хубчев е кандидатът за кмет на БСП за община Рудозем.Хубчев е и водач на листата на левицата в Рудозем. Той е роден на 15 април 1955 г. и е бивш директор на Бюрото по труда в Смолян В село Търън партията застава зад най-дългогодишния кмет в Родопите- Явор Говедаров, който е политикът с най-голям стаж и опит. В Могилица, за втори мандат се издига Митко Чочев, както и във Влахово, където се гласува доверие на Николай Кокаланчев. Във Виево партията гласува доверие за нов мандат на настоящия кмет – Венко Палчев, натрупал авторитет като директор на местното училище, както и в Арда, където се разчита Емил Башев да продължи да управлява още 4 години. В село Петково БСП издига за кмет 35-годишния Милко Жеков. В село Момчиловци БСП ще подкрепи настоящата кметица Мария Никова, която е издигната от Инициативен комитет. В село Широка лъка, партията подкрепя 28-годишния Атанас Стоев, вишист с икономическо образование, работещ в ГПК „Ела 2001”. Единствено БСП все още няма кандидат за кмет в село Кутела, където разговорите продължават и до две седмици името на кандидата ще е ясно.

На общинската конференция на БСП бяха представени и имената на 51 кандидати за общински съветници. Инж. Устабашиев обясни, че първоначално номинираните са били 81, като 30 са си направили мотивиран самоотвод. Кандидатите за общински съветници са разделени на партийни кандидатури и гражданска квота. Сред тях има представители на различна възрасти, като са включени изтъкнати бизнесмени, общественици, специалисти, лекари, юристи и др. Листата със съветници ще стане ясна до 20 дни, когато ще приключат окончателните преговори и номинации.

Източник: SmolyanNews.com

Коментари (2)

В село Момчиловци БСП ще подкрепи настоящата кметица Мария Никова, която е издигната от Инициативен комитет. Таю не беше ли гербаджийка ????

От Райчо — понеделник, 05 септември 2011 г., 08:13.

видно е, че вече не е....правилно решение!!!

От магдалена — петък, 09 септември 2011 г., 17:30.

*За да поставите коментар трябва да сте регистриран потребител.

Новините по общини

Архив

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009