БСП номинира кметовете си за общините Смолян, Девин и Баните

 БСП номинира кметовете си за общините Смолян, Девин и Баните

БСП издигна кметове в три общини на област Смолян. С решение на общинските партийни организации са одобрени кандидатите за Смолян, Девин и Баните.

За кметския стол в община Смолян на изборите през есента ще се състезава общинският съветник от БСП Стефан Сабрутев. Той е предприемач и собственик на фирма „Чечосан“. Виден общественик и деятел. Сабрутев бе и кандидат за народен представител от БСП на изборите за 42 –ро Народно събрание. Внушителна по състав конференция гласува доверие на Сабрутев. „Община Смолян има крещяща нужда от промяна на управлението . Уверени сме в победата на Стефан Сабрутев за премахване на сегашното статукво“, заявиха участниците в конференцията. Членовете на БСП посочиха, че новия кмет на Смолян трябва да положи повече енергия и работа за съживяване на общината и подобряване на социално-икономическите показатели. „Кметът на Смолян трябва да има по-добър диалог с гражданите, с младите хора и семейства. Уверени сме, че Сабрутев ще възроди Смолян и ще успее да заздрави раните, нанесени от последните 4 години“, заявиха още от левицата.

В община Девин БСП издига кандидатурата на настоящия кмет Цветалин Пенков. Социалистите в родопската община дадоха висока оценка за 4-годишния мандат на управление на Пенков и преобразяването на общината. Сред успехите на настоящия градоначалник са ремонт и подобряване на инфраструктурата в града и селата на община Девин, разкриване на болницата, привличане на инвеститори и европейски средства.

Общинският съветник от БСП Севдалин Хъшинов ще е кандидат за кмет на червената партия в община Баните. Хъшинов е сред влиятелните представители в местния парламент с ясна позиция за развитието на общината.“ Хъшинов ще кметът, който да надгради и доразвие община Баните и да превърне общината в по-добро място за живот“, убедени са социалистите в общината.

Общинските съветници в трите общини ще бъдат финализирани до началото на месец септември, в диалог с гражданското общество и координация на политическите сили в левия спектър.

В понеделник -27 юли ще станат ясни и кандидатите за кметове на БСП в общините Мадан и Чепеларе.

Вирни се горе