Бойко: Кризата не свършва тази година

Бойко: Кризата не свършва тази година

Според премиера Бойко Борисов оптимистичната прогноза на финансовия министър Симеон Дянков, че кризата ще свърши през април тази година, не е вярна. Дянков работи с цифри и когато види, че има растеж от 0,5 процента за него това е излизане от кризата, а за хората е напразен оптимизъм, коментира той по Нова телевизия.

Според него кризата ще се влачи години наред, а 2010 г. ще е най-трудната за България. По-трудно е само ако има война, отсече той.

Оптимизмът е само в това, че имаме правителство, което се раздава изцяло, не е корумпирано, прави стъпките, които трябва и има доверието на всички западни страни, похвали се премиерът.

Той обеща, че до края на мандата си и в условия на криза правителството ще направи здравната реформа, ще построи магистралите, както и метрото и ще стартира енергийните проекти.

На това могат да се надяват хората в условия на криза, смята още Борисов.

Той отбеляза, че благодарение на него ще бъде построен Дунав мост ІІ.

Няма човек, който да не е разсърдил, разревал и надал вой, когато съм предложил да се пенсионира, сподели опита си Борисов. Според него парадоксално е, че нито един от неговите подчинени не желае да излезе в пенсия, а когато се заговори за увеличава на възрастта за това, хората са се обявили против.

Когато предложа да някой да го пенсионирам, идва и казва – “моля ти се, в разцвета на силите си съм, мога още да дам”, а когато предложим, че ще увеличим възрастта настана страхотен вой и “ау, ще работим до живот”, коментира още Бойко Борисов.

И на двете фигури не им прави чест да занимават със спора си обществото. Няма да се меся. Това каза Борисов по повод скандала между президента Георги Първанов и министъра на финансите Симеон Дянков. «Ако гледаме предаването на един друг шоумен, едно друго подобно предаване и участието на президента там, и аз имах повод да се сърдя, но не го правя. Нека се карат. Така го разбират, така го правят”, коментира още той.

Само преди няколко дни МВФ, Световната банка и Европейската комисия дадоха отлична оценка на България във финансовата област, каза премиерът. «За мен е притеснително, когато не искат оставката от опозицията на някои министри. Щом толкова го атакуват, значи действително им е голям проблем”, коментира той.

Тройната коалиция ни съветваха да пускаме дефицит, да даваме 13-а заплата, да увеличаваме разходите в обществения сектор, днес, ако отворите пресата, ще видите, че Европейската комисия, Брюксел задължава Гърция, да ореже допълнителните заплати, съкращения в обществения сектор и да си преведе бюджета в състоянието, в което трябва, каза още Бойко Борисов.

Вирни се горе