Бойко Борисов: При ГЕРБ протестите бяха за цени, сега протестират за ценности

Бойко Борисов: При ГЕРБ протестите бяха за цени, сега протестират за ценности

ГЕРБ напусна Народното събрание, защото всекидневно бяхме подлагани на различни провокации, целящи да предизвикат скандал в парламента. Това заяви председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов по време на срещата си с председателя на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) Жан-Клод Миньон. „В парламента провокациите срещу нас минаха всякакви граници, от Атака наричаха бившия ни министър на транспорта „мръсен мангал“, заплашваха бившата ни здравна министърка, дори на Консултативния съвет по национална сигурност при президента Волен Сидеров ме провокираше лично с различни обиди. И комунистите толерираха това безучастно и ги пуснаха да влизат в парламента с пистолети и палки. Освен това коалицията БСП, ДПС и Атака е толкова омразна за българските граждани, че вече 27 дни хората протестират пред парламента. Ние нямаме място сред тези хора в парламента. Още повече, че дори има хора, които са обявили гладна стачка срещу това управление“, каза още Борисов.

Бойко Борисов заяви още, че докато при ГЕРБ протестите са били за цени, сега са за ценности. „Ние подадохме оставка на втория ден от протестите и върнахме властта на хората. След това тази коалиция ни направи едно активно мероприятие чрез техните медии, че ГЕРБ иска да фалшифицира изборите. Лишиха хората от деня за размисъл. С това обаче ни направиха и голяма услуга, като тотално развенчаха мита, че ГЕРБ контролира медиите“, коментира още председателят на ГЕРБ. Заради това поведение на БСП и ДПС сега парламентът е блокиран и всичко зависи от Волен Сидеров чрез гласовете на Атака. Бойко Борисов и Жан-Клод Миньон обсъдиха и скандалните назначения като това на Делян Пеевски в ДАНС, които изкара хората на протести. „Назначиха за главен секретар на МВР зетя на Камен Пенков без никакъв стаж и опит. Начело на БЕХ сложиха човек с влязла в сила присъда за валутни престъпления“, подчерта Борисов. Председателят на ПАСЕ Жан-Клод Миньон заяви от своя страна, че за пръв път в Европа вижда социалистическа партия да работи с крайната десница и че без Атака останалите партии няма да могат да работят. Миньон подчерта още, че в Народното събрание ГЕРБ може да контролира останалите партии. „Българските граждани ви избраха на парламентарните избори. Сега разбирам, че сте спечелили и местните избори във Варна. Това означава, че народът ви се е доверил и отново ви е избрал. Това може да е причина да се върнете в парламента и да попречите на останалите партии да правят каквото си поискат“, каза още председателят на ПАСЕ.

Бойко Борисов заяви, че ако това правителство не подаде оставка и влезе в зимата, вече няма да може да се възстанови нищо в България. „Сега искат да направят актуализация на бюджета, за да ни тласнат към заеми, после кой ще ги връща тези милиарди – нашите деца. След като това правителство и този парламент са изчерпали доверието на българските граждани, ГЕРБ няма място до тях в Народното събрание“, подчерта Борисов. Председателят на ГЕРБ заяви, че той остава на страната на българските граждани, които имат само две искания към сегашните управляващи и те са оставка и предсрочни избори.

Вирни се горе