Бойко Борисов: Още днес ще дам "Цанков камък" на прокурор

Бойко Борисов: Още днес ще дам "Цанков камък" на прокурор

„Когато седнем да правим антикризисни мерки, а ние в момента изцяло се придържаме към бюджет 2010 г., първо ще седнем с партньорите, ще ги уговорим така, че да обясним защо ги правим". Това каза в кулоарите на парламента премиерът Бойко Борисов. Той изрази недоумението си от факта, че в България слуховете винаги изпреварват действията. Според премиера напрежението с разпространяването на 28-те антикризисни мерки се провокира от засегнатите – тези, които са „крали стотици милиони". Те провокират и създават напрежението, защото ако падне правителството, тези далавери ще продължат, обясни премиерът. Борисов съобщи, че още днес ще даде проекта „Цанков камък" на прокурор, тъй като „стотици милиони са откраднати там".

По повод надигащата се паника и недоволство на пенсионерите, свързани с антикризисните мерки, Борисов заяви: „Откакто сме дошли на власт, плащам 900 милиона повече на българските пенсионери, отколкото правителството на тройната коалиция. Даваме повече пари за образование, повече пари за култура, най-много на пенсионерите". Колкото до това, че ще бъдат орязани парите и отпуската на младите майки, Борисов каза, че няма постоянно да коментира това, което някой си го е измислил и вестниците са го написали.

„Аз съм казал публично, че забраняваме ГМО", категоричен бе премиерът пред журналистите в отговор на въпрос дали ще отиде при тези, които протестират срещу ГМО. “Не знам кой ги е провокирал, но да изчакат гласуването и тогава да ги карат да стоят на студа” , подчерта Борисов.

Вирни се горе