Бойко Борисов: Липсата на свобода на словото е заради малодушието на журналистите

Бойко Борисов: Липсата на свобода на словото е заради малодушието на журналистите

Не властта, а собствениците на медии задавали тона на правене на журналистика, смята премиерът

“Липсата на свобода на словото е в малодушието на журналистите, които се съгласяват да пишат гадости за пари”. Това заяви премиерът Бойко Борисов в ефира на радио 'К2", което днес празнува три години от създаването си.

Върху свободата на словото не посяга властта, а собствениците, отбеляза министър-председателят и каза: “Аз ефективни мерки в медиите не мода да предприема”. Думите му накараха водещата Илияна Беновска да попита – какво трябва да прави работника, когато работодателят му каже, че няма да му плаща ако не напише или не отрази, това, което собственикът иска. Бойко Борисов отговори, че работника може да напусне. След това той отправи и предложени към недоволните журналисти – да напуснат медиите, да си направят сдружение и да си изтеглят кредит, като си заложат апартаментите, за да си направят нова медия.

„И другите медии да си вземат кредит от Корпоративна търговска банка", предложи още министър-председателят. Той подчерта, че е демократ и счита, че самите журналисти са тези, които трябва да си регулират нещата.

А след всичко казано по темата, заяви: “Не мога да кажа дори какво мисля, защото ще се приеме като намеса в дейността на някоя медия”.

Вирни се горе