Борисов: Станишев да прави кабинет,има 20 гласа от ГЕРБ

Борисов: Станишев да прави кабинет,има 20 гласа от ГЕРБ

Борисов: Станишев да прави кабинет,има 20 гласа от ГЕРБ Държахме мандата само 10 секунди, каза премиерът в оставка Президентът Росен Плевнелиев и премиерът в оставка Бойко Борисов Президентът Росен Плевнелиев и премиерът в оставка Бойко Борисов ГЕРБ върна мандата за съставяне на кабинет.

Президентът Росен Плевнелиев и премиерът в оставка Бойко Борисов направиха изявления след като лидерът на ГЕРБ върна мандата, връчен му днес от президента.

Държахме мандата само 10 секунди

и няма да правим нов кабинет, каза Борисов. През цялото време говореха, че съм диктатор, вторият мит беше за контрола върху медиите, някои ни подкрепяха без да има нужда да го правят. Сега стана ясно, че всичко това е било целенасочено, каза премиерът в оставка.

През цялото време Сергей Станишев ни упрекваше, че няма да проведем честни избори, използваха всички форми да кажат, че съм диктатор, каза премиерът в оставка Бойко Борисов в Президентството.

“Когато пуснаха “Буда”, казаха: “ще видите чудеса"… Първо, Станишев излезе и каза: “ще ви свалим по другия начин”, направиха го. Лютви Местан каза: "идете си с мир”. Сиреч всичко това беше планирано”, каза Борисов.

"Станишев и Доган през цялото време говорят, че са готови с кабинети. Предлагам така, както в Румъния няколко месеца предварително президентът Бъсеску връчи мандат на следващата политическа партия и тя проведе изборите. Станишев сега е объркан.

Предлагам ДПС или БСП, те са едно, да вземат мандат.

Те ще проведат изборите, те ще имат вътрешен министър. Досега съм се явявал на избори винаги, когато те са били на власт и винаги съм ги бил, каза Борисов. Ако Станишев и Доган вземат властта за тези два месеца, няма да могат “да си заметат следите”, ще вдигнат пенсиите незабавно, Станишев ще отиде в Брюксел, за да наложи вето на Европейския съвет", каза Борисов.

Гарантирам на БСП и ДПС по 20 депутати от ГЕРБ и да работи парламентът докогато искат,

каза Борисов. “Станишев – има си кабинета в сянка, има си мандатоносителя – ДПС. Г-н Костов многократно каза – да остане парламентът и да работи. Плюс “Атака”, която е за точно такава политика, която г-н Станишев прокламира. Стават 101 депутата, аз гарантирам всеки ден да има по 20 депутати от ГЕРБ в парламента и да работят до когато искат. 20 души, но това означава Ахмед Доган да ходи всеки ден на работа. Аз гарантирам 20, за кворума, това е отговорно, това мога да направя”, каза Борисов.

Ако те са уверени, че ще спечелят изборите, защо два месеца да има безвремие, попита Борисов.

Той призова протестиращите да се пазят от политическите партии да не бъдат експлотирани.

“Оставил съм финансово стабилна държава – няма да слушам глупостите на Станишев. ЕК дава, че в България растежът е по-голям от други страни. Сега ще видим неговите антикризисни мерки, да видим – къде в света ги приложиха и те са успешни. Аз управлявах с малцинство, БСП казаха, че имат кабинет в сянка, сиреч – утре излизат и правят кабинет. Ако вие утре си пратите съветниците за министри, ще оголите вашата институция, кой ще работи в Президентството”, каза Борисов.

Утре ще има заседание на КСНС.

Плевнелиев определи ситуацията в страната като политическа криза

Той каза, че в сряда БСП получават мандата, в четвъртък ще има обръщение на Плевнелиев към нацията от трибуната на парламента. В петък мандат ще бъде врачен на ДПС. Актуалната политическа ситуация в страната е напрегната, хората протестираха в неделя и всички ние работим за стабилност и резултати в интерес на хората, каза Плевнелиев след срещата с Борисов.

Исканията на протестиращите бяха предоставени на всички компетентни институции, конституцията ще бъде спазена, правителството в оставка върши работата си, Народното събарние има още какво да свърши, каза Плевнелиев.

Той апелира всички да полагат усилия, за да отговорят на интересите на гражданите и да гарантират устойчивостта на демокрацията.

Следващият мандат трябва да бъде връчен на БСП.

Междувременно от президентството съобщиха, че

за утре е свикано заседание на Консултативния съвет за националната сигурност

във връзка с рисковете и заплахите за сигурността и стабилността в страната, произтичащи от политическата и социална криза.

Вирни се горе