Борисов: Ако се разклати държавата, отиваме на избори 2 в 1

Борисов: Ако се разклати държавата, отиваме на избори 2 в 1

Бойко Борисов смята, че предсрочни избори през зимата са безумие, но ако РБ разклатят и излязат от управлението сега – отиваме на избори две в едно. Ако Реформаторският блок разклатят коалицията и излязат от управлението, ще зарежем стабилността и ще отидем на предсрочни парламентарни избори заедно с президентски, заяви по Дарик премиерът Бойко Борисов.

Коментарът му идва след оставката на правосъдния министър и решението на съпредседателя на Реформаторския блок (РБ) Радан Кънев да мине в опозиция.

Безумие е сега през зимата да правим предсрочни, после президентски избори, каза министър-председателят. До есента ще управляваме в малцинство с Патриотичния фронт и АБВ, обясни той.

Стабилността да продължи, пожела Борисов Другият вариант е предсрочни избори веднага – февруари или март и дотогава безвремие и всичко спира, прогнозира Борисов. “Март има парламентарни избори подреждат ни хората, но вече ГЕРБ и РБ няма да имат срещи, те няма да участват повече в общо правителство, аз с ДПС коалиция няма да направя, въпреки техните опорни точки това да говорят”, продължи той, без да изключва БСП.

Премиерът изрази “истинската” си надежда “ДСБ като преценят днес, че убиват стабилността и тласкат страната към хаос, да си дадат сметка с кого ще управляват”.

Вирни се горе