Болница в Девин категорично ще има, каза Дора Якова в телевизионен ефир

Болница в Девин категорично ще има, каза Дора Якова в телевизионен ефир

Болница в Девин категорично ще има, каза Дора Якова в ефира на ТВ7

Народната избраница от Смолянски район обясни какво конкретно се работи в момента по този казус- има възможност изпълнителният директор на болницата да подготви документите за получаване на разрешително от здравните институции в Смолян, за да може след това да се подадат документите в здравната каса.

„Работим с премиера и с министъра на финансите за разплащането на парите, които се дължат на лекарите от закритите болници. Другите две стъпки са полезни за всички общински болници и се радвам, че министър Андреева има воля да ги изпълни- от догодина средствата за тези болници ще се върнат към бюджета, а сега ще търсим резерв, за да може още от тази година те да бъдат подкрепени“, обясни Дора Янкова. Във вторник тя бе на среща при здравната министърка специално за Девинската болница

Ще бъде разпоредено още нивото на компетентност за общинските болници да бъде свалено, за да може те да ползват повече пътеки.

„Малки стъпки, воля и отношение към хората – това е необходимо“, обобщи депутат Янкова.

Тя бе категорична, че българските граждани в общините трябва да има равнопоставеност за ползване на здравни услуги, което им е гарантирано по конституция. Моята воля като депутат е да съдействам максимално, участвам във всички срещи, добави тя.

Янкова отрече, че ще бъде заместник-социален министър и обясни, че е получила доверието на родопчани и много по-честно е да остане да отстоява интересите им в парламента, отколкото да влезе в администрацията.

Вирни се горе