Близо 10,5 млн.лв.повече за област Смолян поиска от държавата депутатът от БСП Димчо Михлевски

Близо 10,5 млн.лв.повече за област Смолян поиска от държавата депутатът от БСП Димчо Михлевски

Допълнителни средства в размер на 10,480 млн.лв. за област Смолян поиска народният представител от Коалиция за България инж. Димчо Михалевски в Държавния бюджет за 2012г. На пресконференция в Смолян, инж. Михалевски обясни, че е направил предложението между първо и второ четене на законопроекта на бюджета за догодина, като е депозирал предложението си пред председателят на Народното събрание Цецка Цачева и председателят на Комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова. Парите са за довършването на инфраструктурни проекти в десетте общини на областта, които са от важно значение за жителите.

Михалевски предлага на община Смолян да се отпуснат 900 000лв. повече за рехабилитация на настилката на улица „Снежанка“ в града, след изпълнението на проекта за воден цикъл. За община Девин депутатът предлага да се включат 2,7 млн.лв. за реконструкция и модернизация на топлопровода за минерална вода от село Беден до Девин, за което проект съществува от 2008г. За община Златоград, Михалевски предлага 1 880 000 лв. повече за ремонт и разширение на подхода за пътя Златоград-ГКПП връх Костадин. Той настоява и за допълнителни 2 млн. лв. на община Мадан за довършване рехабилитацията на пътя Букова поляна-Буково-Галище .

За община Баните са нужни допълнително 1 млн.лв. за довършване реконструкцията на вътрешната водопроводна мрежа в село Оряховец.

За община Чепеларе депутатът иска допълнителни 500 000лв., които да се вложат в реконструкцията на улици и благоустрояване на обществени места в града. За община Неделино 450 000лв. – за реконструкция на вътрешната водопроводна мрежа и резервоар в Неделино, които ще решат проблема с безводието. За община Борино са необходими 350 000 лева повече от държавата, за реконструкция на вътрешната водопроводна мрежа в селата Буйново и Ягодина.

За община Доспат, депутатът настоява за 800 000 лв. за рехабилитация на общинските пътища Барутин-Бръщен-Црънча. За община Рудозем Михалевски иска допълнителни 700 000 лева за реконструкция на вътрешната водопроводна мрежа в населените места – Рудозем, селата Елховец, Чепинци и Пловдивци. Михалевски обясни, че най-вероятно мнозинството от ГЕРБ няма да се съобрази с предложението му, но като народен представител от област Смолян е длъжен пред избирателите да постави исканията си. Според него бюджетът за догодина е изключително рестриктивен спрямо общините в България. Освен това, на фона на говоренето за децантрализация местните власти се засипват с нови отговорности и плащания без обезпечение, което трупа просрочия и дефицити.

Вирни се горе