Кампанията на гражданския проект „България без цензура“ започва обиколката си от Смолян

 Кампанията на гражданския проект „България без цензура“ започва обиколката си от Смолян

Кампанията “България без цензура” ще започне обиколката си от родопския град Смолян на 16 септември (понеделник) 2013 г.

Сцената на предавнето ще бъде разположена в центъра на града, където хората ще могат да поставят наболелите и неразрешени проблеми. С начален час 17 ч. зрителите ще могат да проследят на живо случващото се на площада срещу Общината директно в ефира на TV7 и на запис в NEWS7 от 21 ч.

Темите, които екипът на предаването е подготвил за първото си предаване от новия сезон са – проблемите с драматичния театър в Смолян, инфраструктурата на града, недостъпното здравеопазване в района, конфликтът между Министерство на културата и Община Смолян относно закриването на фолклорен ансамбъл “Родопа”. Преди месец стана ясно, че Община Смолян няма средства да издържа ансамбъла, сега се търсят варианти за държавно финансиране.

Гласът на хората, личните неразрешени проблеми, заради тромавата администрация и бюрокрация хората ще могат да поставят пред гостите в откритото студио на “България без цензура”. На разположение на хората ще бъде и юридически екип на предаването, които ще помагат за разрешаването на всякакви казуси.

“Всички са добре дошли на сцената на предаването. Искаме да чуем гласа на всеки Без цензура”, каза водещият на предаването Николай Бареков

Ефирът ще завърши в 18:30 ч. със спектакъл на Нешка Робева, изпълнение на Деси Добрева, ансамбъл “101 каба гайди” и изпълнение на бабите от село Забърдо.

“Искаме тази кампания да е с позитивно начало, да подарим мигове на добро настроение, да се почувстваме единни, заедно да почувстваме онова, което ни обединява.”, допълва Николай Бареков.

Припомняме, че кампанията “България без цензура” предвижда да посети над 18 града в страната.

“България без цензура” е трибуната за гласа на гражданите, за тяхната дума, за истината, за решенията на проблемите.

Сигнали за проблеми, екипът на предаването ще очаква на адрес: barekovsignal@tv7.bg

Повече информация за гражданския проект “България без цензура” могат да се намерят на Facebook страницата БЪЛГАРИЯ БЕЗ ЦЕНЗУРА , Facebook страницата – Николай Бареков и www.barekov.com

Вирни се горе