Андриян Петров: „Дълбок поклон за това, което правите през всичките тези години и ще продължите да правите за нас – да възпитавате истински хора”

Андриян Петров: „Дълбок поклон за това, което правите през всичките тези години и ще продължите да правите за нас – да възпитавате истински хора”

Заместник-областният управител Андриян Петров беше част от тържествения педагогически съвет по повод 160 години от основаването на І СОУ „Св.св. Кирил и Методий”. „Изключително се вълнувам, защото днес съм във своя дом, днес, при Вас – моето голямо семейство, семейството на І СОУ „Св.св. Кирил и Методий”.”, отбеляза той, като възпитаник на учебното заведение. „Искам да Ви поздравя от името на областния управител Недялко Славов и от името на заместник-областния управител Тодор Бозуков, но най-вече искам от свое име първо да благодаря на всички мои преподаватели, които са ме направили човек. Искам да благодаря на всички Вас и хилядите възпитаници на това прекрасно учебно заведение, които и днес продължавате да прославяте училището, България и, разбира се, Смолян. Искам да Ви благодаря за огромната чест, която ми оказахте, да бъда част от днешния празник. Дълбок поклон за това, което правите през всичките тези години и ще продължите да правите за нас – да възпитавате истински хора с големи сърца, които да отдават дължимото първо на Вас за труда, за любовта Ви, и след това да могат получените знания тук, в този град, да използват навсякъде, защото ние вече сме граждани на целия свят.”

Началникът на Регионалния инспекторат по образование Иван Муцевски също поздрави настоящите и бивши преподаватели на училището. Той им благодари за приносът, който има училището за високите резултати, следствие на доброто образование в област Смолян.

Директорът на І СОУ „Св.св. Кирил и Методий” Росица Шехова представи накратко историята на училището, като отбеляза, че то продължава да се развива и модернизира непрекъснато, отговаряйки на изискванията на съвременното образование. Учебното заведение е в пряко сътрудничество, както с филиалите на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски” и ВСУ „Черноризец Храбър” в Смолян, така и с висшите училища и колежи в столицата и големите градове в България. І СОУ „Св.св. Кирил и Методий” е избрано да участва в проект за експериментални паралелки с обучение, насочено в сферата на информационни комуникации, и част от тази програма за тази учебна година са две паралелки от шести клас. Не случайно слоганът на училището е „Традиции и иноваторство – това сме ние”, както и отбеляза директорът Росица Шехова.

Тържественият педагогически съвет по повод 160 години от основаването на І СОУ „Св.св. Кирил и Методий” беше закрит с раздаване на грамоти в знак на благодарност към бивши преподаватели и директори, работили и управлявали най-голямото учебно заведение в Смолян.

Вирни се горе