Алексей Петров официално кандидат за президент

Алексей Петров официално кандидат за президент

Бившата барета Алексей Петров, който е сочен за лидер на престъпната група “Октопод”, днес официално се включи в кандидат-президентската надпревара.

Кандидатът за вицепрезидент в двойката е инж. Николай Георгиев – бивш военен аташе в посолството на България в Париж през 2004-2007 г.

Бившият евродепутат от ГЕРБ Душана Здравкова, която се очакваше да бъде кандидат за вицепрезидент заедно с Петров, няма да участва в надпреварата.

Тя обаче участва в инициативния комитет в подкрепа на кандидатурата, стана ясно днес.

Националният инициативен комитет бе учреден в тържествената зала на музея “Възраждане и Учредително събрание” във Велико Търново (Стария конак). Там през 1879 г. е приета Търновската Конституция.

Неофициално кандидатурата на Алексей Петров за вицепрезидент беше обявена още на 1 февруари. От месеци се очаква срещу бившия служител на Държавна сигурност и на специалните служби през последните 20 години да бъде повдигнато обвинение за организиране на престъпна група.

По онова време Петров все още беше под домашен арест.

За кандидата за вицепрезидент пък загадъчно беше казано, че ще е дама.

В постоянните си публични изяви Петров повтаряше, че ще се кандидатира само ако срещу него застане министър-председателят Бойко Борисов.

За момента кандидатурата на ГЕРБ за президент все още не е ясна, въпреки че сред най-често спряганите имена е министърът на регионалното развитие Росен Плевенлиев.

Премиерът Бойко Борисов обаче продължава да се заиграва с идеята да се кандидатира за държавен глава.

“Защо да не се кандидатирам, аз нямам ли права”, каза той преди няколко дни.

Вирни се горе