Ал. Петров показа "тайнствената" дама от екипа си

Ал. Петров показа "тайнствената" дама от екипа си

Инициaтивният комитет за издигане кандидатурата на Алексей Петров за президент – “Единение и екипност” определи стартовия си състав – доц. д-р Николай Георгиев, доц. д-р Мария Симеонова, доц. д-р Алексей Петров.

Припомняме, преди време комитетът, с координатор проф. Милен Семков, съобщи имената на Георгиев и Петров, но скри името на „уважаваната дама" с мотив, че има „риск да стане обект на репресия."

Утвърдени бяха група от консултанти и 11 доказани експерти в различни области на обществената практика. Основните усилия на експертния потенциал са насочени за „прекратяване на продължаващата повече от 2 десетилетия своеобразна „студена война" и за национално единение."

Особен акцент се поставя върху конституционното изравняване правата на българите, живеещи в чужбина, някои от които е наложително да бъдат защитени преди предстоящите избори.

Основните приоритети на кандидат-президентския екип са иницииране на референдум за свикване на ВНС през 2012 г. за приемане на съвременна Конституция, която да предложи алтернатива за управление, национално единение и ново национално мислене.

Друг приоритет е превръщането на новия подход на екипната работа в президентската институция в импулс за постигане на взаимно доверие между всички българи и налагане на екипността като основен елемент на стила на управление на държавните институции и обществени организации.

Третият водещ елемент за комитета в изграждане на действителна пазарна икономика, основана на широка средна класа, гарантираща гражданското общество и икономическия растеж на България.

Проф. Семков заяви пред news.bg, че на този етап все още не е определено всеки от членовете каква роля ще изпълнява, но подчерта, че всеки един от тях е специалист във своята си област: „Те са тесни експерти в своята област."

Той подчерта, че не е готова и кандидат-президенстската двойка. Нека да изчакаме да се проясни хоризонтът и в зависимост от другите участници в битката, която вече стартира, ще действаме и ние, заяви проф. Семков, като не пожела да се ангажира със срокове кога ще стане това.

По думите му това не е окончателния състав на комитета, като е възможно много скоро в него да бъдат включени и други експерти.

Вирни се горе