Агенцията по заетостта стартира първо проучване на работодателските потребности от кадри

Агенцията по заетостта стартира първо проучване на работодателските потребности от кадри

В периода 15 февруари – 22 март 2019 г. отново стартира проучване сред работодателите за конкретните им потребности от работна сила. За да бъде улеснено проучването през настоящата година, ще се провежда чрез попълване на on-line електронен формуляр, създаден чрез платформата Lime Survey.

Проучването се провежда на основание чл. 10, ал. 2, от Закона за насърчаване на заетостта съвместно с Комисиите по заетостта към Областния съвет за развитие в 28-те области в страната. По закон потребностите на работодателите се проучват два пъти в годината – през февруари и през август, като миналата година беше стартова. Информацията от анкетите се обобщава на областно ниво от експертен екип с представители на държавната и местна власт, национално представените организации на работодателите и синдикатите, браншови и други организации. Въз основа на обобщената информация се определят по-нататъшните приоритети на областната и националната политика в сферата на образованието, обучението и насърчаване на заетостта.

Анкетният формуляр е достъпен за попълване до 22 март 2019 г. (включително) на официалната страница на Агенция по заетостта, както и на електронните страници на областните администрации в страната:

http://survey.az.government.bg/index.php/535847

Въпросникът е само в електронен формат и попълването му отнема само 15 минути. Всеки въпрос се визуализира на отделна страница /екран/, като под него има пояснение / инструкция за попълване.

Призоваваме работодателите да се включат активно в проучването, резултатите от което ще бъдат в полза на всички участници в трудовия пазар, и най-вече сближава възможностите за професионална подготовка и търсенето на съответни кадри.

Вирни се горе