Адвокат Иван Гавазов с номинация за член на ЦИК

Адвокат Иван Гавазов с номинация за член на ЦИК

Смолянският адвокат Иван Гавазов бе предложен за член на Централната избирателна комисия. Днес Комисията по правни въпроси в НС изслуша номинираните кандидати.

36-годишният смолянчанин бе номиниран от депутата от Коалиция за България Дора Янкова. Пред членовете на комисията тя заяви, че Иван Гавазов е изявен адвокат и безпорен авторитет в Смолян. От 16 години е пряко ангажиран с изборния процес, като е бил член на Секционна избирателна комисия, а след това и на Районна избирателна комисия, като е заемал различни управленски длъжности. „Правя номинацията, отчитайки необходимостта от обновление на ЦИК, включване на млади и способни хора, с отлична подготовка и лоялност към избирателния процес“, аргументира предложението си Янкова. Тя подчерта, че Иван Гавазов познава в детайли изборния процес, работата на изборните комисии, правата и задълженията на избиратели и претенденти. „Освен това работи изключително добре за постигането на консенсус с избирателните комисии при дадени казуси. Изключително комуникативен и отдаден на каузата за честен и прозрачен вот“, посочи още Янкова.

При изслушването си Иван Гавазов подчерта, че от 18-годишен участва активно в изборния процес. „Запознат съм с проблемите, които най-често възникват по време на изборите, затова считам, че е нужно по-сериозно обучение на членовете на Секционните избирателни комисии, заяви Гавазов. По думите му квалификацията на членовете на СИК е от основно значение за нормалното протичане на изборите и резултатите от тях. Според него е важно да се прецизира методологията за работата на комисиите в различните секции. Той се обяви и за привличането на по-стари и изявени членове на избирателни комисии, чийто съвети ще са от полза при създаването на Регионалните и секционни избирателни комисии, защото опитът и знанието са от важно значение.

Вирни се горе