АБВ-Младежи инициира национално движение за мир

АБВ-Младежи инициира национално движение за мир

АБВ-Младежи инициира национално движение за мир. Това обяви председателят на АБВ- Младежи Пламена Заячка пред медиите. Тя добави, че младите хора в партията ще търси за целта подкрепа на граждани и организации, а целта е максимално широка гласност в името на солидарност за мира.

В контекста на инициативата, АБВ-Младежи настоява Договорът за ликвидиране на ракетите със среден обсег на действие да бъде актуализиран, разширен „Искаме да запазим мира в зоната на Черноморския басейн, Балканите и България. България е председател на Организацията за черноморско икономическо сътрудничество. Това е повече от силна позиция и затова по време на председателството трябва да се инициира именно от нашата страна такъв процес“, посочи Заячка. Именно въпросите за запазване на мира и разоръжаването залягат в проектокампания за реализиране на подписка и обявяване на всенароден референдум, каза председателят на ПП АБВ Румен Петков.

„Двата въпроса, които ще се представят на политическите партии и гражданите са 1. Съгласни ли сте България да бъде територия без ядрено оръжие? 2. Съгласни ли сте военните съоръжения, тренировъчни центрове и полигони на територията на страната да бъдат само отбранителни? Ще се обърнем към ГЕРБ, БСП, ДПС, „Воля“, НФСБ, ВМРО, АТАКА, НПО и синдикати, за търсене на начини за опазване на мира, който защитават националния интерес“, каза още Петков.

Вирни се горе