АБВ и БСП подкрепят Дора Янкова на предстоящите избори

АБВ и БСП подкрепят Дора Янкова на предстоящите избори

БСП и президентската формация АБВ ще играят съвместно на местните избори и ще търсят за кметове избираеми професионалисти,съобщи вестник “Труд”.

АБВ няма да издига свои кметове – или ще подкрепя червените, или ще използва формулата “инициативен комитет”. Въпросът е председателят на БСП Сергей Станишев и президентът Георги Първанов да седнат на една маса и да се разберат в кой град чий човек подкрепят, твърдят в червените редици.

От началото на февруари предизборният щаб на БСП обсъжда възможните участници в надпреварата за кметове и общински съветници наесен. Правят се и социологически проучвания. В тях се тества дали сегашният кмет, ако е от левицата, е избираем. Там, където има яснота по евентуалните нови кандидати, се проверява с какво доверие се ползват.

В Смолян и Перник АБВ и БСП ще играят за сегашните кметици Дора Янкова и Росица Янакиева. Те са безспорни, защото са сред кадрите на БСП, които стоят твърдо и зад инициативата на президента Първанов. Дора Янкова е член на Изпълнителното бюро на БСП и държи ръка върху пулса на партията. Въпреки кметските си ангажименти Янкова рядко пропуска заседание на бюрото. А те се провеждат всеки вторник.

Поредният тест за това, кой от кадрите на БСП се ползва с доверието на президента, ще бъде в неделя. Тогава АБВ организира икономическа дискусия.

Вирни се горе