2000 души от Пловдив напуснаха Кунева

2000 души от Пловдив напуснаха Кунева

Хиляди от Пловдив и областта оттеглиха доверието си от “Движение България на гражданите”.

Няма да участваме в поредната политическа лъжа, заяви Дани Каназирева по време на пресконференция.

Оправдаха се предположенията, че причина за бунта на пловдивчани са депутатските листи, в които, по думите на Каназирева, доминират туристи и парашутисти от партийния елит в София – верни, дисциплинирани и послушни.

Дани Каназирева припомни как преди година много хора са повярвали в каузата на “Движение България на гражданите”, в обещанията за промяна на политическия модел.

Митът за това, че “Движение България на гражданите” е на гражданите, рухна болезнено още при първия намек за власт, заяви Каназирева и увери, че партия, която не може да приложи в собствената си практика принципите на справедливост и зачитане на хората, няма как да ги приложи и при управлението на държавата. Бързо рухнал и митът, че “Движение България на гражданите” има ясни и изпълними идеи за развитието и управлението на страната. Още при първите срещи на експертите на партията с хората в областта, още при първите тематични форуми и кръгли маси се чуват много гласове на членове и симпатизанти, че липсва конкретика, задълбоченост и ясна визия за това, как трябва да се случват нещата в България. А дългоочакваната платформа на Движението – 31 неща, които трябва да променят живота ни – структурите определят като повърхностна, пълна с метафори, празни обещания и популизъм, достоен за лява партия.

Вирни се горе