Поздравление

Поздравление

Поздравление по повод 15 септември и началото на новата учебна година 2015-2016 от Стефан Сабрутев, общински съветник и управител на „Чечосан” ЕООД Смолян

МИЛИ ДЕЦА, УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ, СКЪПИ РОДИТЕЛИ,

Поздравявам ви с 15 септември, дата, изпълнена с дълбоко символично значение за българския народ, който винаги се е прекланял пред знанието и просветата и затова началото на всяка нова учебна година се превръща в наш всеобщ празник.

На всички ученици искам да пожелая трудолюбие, постоянство, целеустременост и воля за по-добро образование, чрез което те да осъществят своите мечти. С умиление казвам „На добър час!” на малките първокласници, чийто първи учебен ден е изпълнен с много вълнения и очаквания. Надявам се, ние, възрастните, да бъдем надеждна и сигурна опора в нелекия път на тяхното израстване като пълноценни личности и добри граждани.

На всички преподаватели, педагози и дейци на просветата пожелавам да приемат отговорно предизвикателствата на своята професия в съвременния свят. Да носят достойно званието „Учител” с присъщата за българските учители всеотдайност и професионализъм, да бъдат творци и новатори и заслужено да се радват на обичта и благодарността на своите ученици. Обръщам се и към родителите – нека още един път да отдадем почит и уважение към дейците на българската просвета, да ги подкрепяме и да работим заедно за възпитаването на духовно извисени, родолюбиви, споделящи истинските морални ценности, образовани, успешни млади българи. Нека в учебните заведения на нашата община растат и се обучават бъдещите граждани на Смолян, с които всички ние да се гордеем. Нека поривът към ДОБРОТО бъде наш всеобщ стремеж!

Стефан Сабрутев

Вирни се горе