Подновяват уличното осветление и тротоари в Неделино

Подновяват уличното осветление и тротоари в Неделино

В условия на криза финансовите възможности на общините са изключително ограничени.Благодарение на некадърното управление на община Неделино в предходните периоди, стартирахме с изключително лошо наследство.Общината бе докарана до икономически и финансов колапс. Очертаха се остри проблеми в социалната сфера свързани със затварянето на детските градини , училищата и загубата на работни места.На територията на община Неделино практически липсваха изградени спортни съоръжения /спортни зали и стадиони/.Разпродадено бе почти цялото общинското имущество, в това число и градската тоалетна. Проблемите с техническата инфраструктура / уличната мрежа, водоснабдяването /спъваха развитието на туризма. Въпреки финансовата криза намерихме сили и възможности да провеждаме последователна политика в набелязаните цели и приоритети ,а именно: засилихме социалната дейност на общината свързана с безработицата и модернизацията на съществуващите и изграждането на нови инфраструктурни обекти, както и постигане на финансова стабилност. Стремим се да сбъдваме мечтите на съгражданите си. В този смисъл сме кандидатствали по различни програми и мерки с над 80 проекта в различни сектори.

Проектите ,върху които са концентрирани усилията ни в момента ,са свързани с приключване на първи етап от реконструкцията на улица Александър Стамболийски включваща премахване на въздушното електрозахранване осъществявано с бетонни стълбове и замяната му с подземно ,както и цялостната подмяна на бордюри и тротоарни настилки.

В отговор на повишената нужда от ефективни енергийни продукти сме подготвили пакет от енергоспестяващи мерки.В тази връзки се подменя съществуващото улично осветление, като се монтират нови осветителни тела и енергоспестяващи лампи.В централната градска част се монтират нови ретро осветителни тела.

До няколко дни ще приключим строителството на нова модерна градска тоалетна.

С общите усилия на Общинска администрация гр.Неделино и работниците по ОП „РЧР” вървим към финализиране на част от започнатите проекти през тази година с което ще предадем уникално излъчване на нашия красив град.

Дейностите по цитираните проекти са съобразени с датата на провеждането на Единадесетия национален фолклорен фестивал за двугласно пеене и народна песен с международно участие -Неделино 2012 година.

Вирни се горе