Почистват тротоарите в Смолян от прорасли треви

Почистват тротоарите в Смолян от прорасли треви

Започна почистване на тротоарите от трева в Смолян. Служители на фирмата по чистота “Титан Клинър” по разпореждане на зам.-кмета арх. Георги Даскалов премахват прораслите треви от тротоарите и пътните банкети, около главните улици и централни градски части. Заради повишената влажност, вследствие на ежедневните валежи, тревата избуява бързо и ограничава видимостта, а затруднява и пешеходците. Паралелно с това екипите на фирмата продължават косенето на зелените зони в града. В централната част градинките се косят втори път. Много граждани също косят дворовете си. Окосената зелена маса трябва да се изхвърля в зелените съдове за смет, предназначени за растителни отпадъци, които след това се депонират в ямата за производство на биотор.

От фирмата призовават гражданите да не изхвърлят зелени отпадъци в съдовете за битова смет, тъй като по този начин бързо се запълват и няма място за домашните отпадъци. В града са разположени над 50 зелени съда, в които да изхвърлят окосената трева.

От 1 юни започна и премахването на съдовете за пепел, тъй като приключи активния отоплителен сезон. Гражданите и фирмите, които продължават да се отопляват на твърдо гориво, или пък формират сгурия при извършване на своята дейност, могат да изхвърлят пепелта с битовите отпадъци, но след като се убедят, че жарта е изгаснала, обясниха от фирмата по чистота.

Вирни се горе