Почетният консул на България в Конго Теодора Игнатова дари 100 пакета храни за крайно нуждаещи се хора от община Смолян

 Почетният консул  на България в Конго Теодора Игнатова дари 100 пакета храни за крайно нуждаещи се хора от община Смолян

Почетният консул на България в Демократична република Конго Теодора Игнатова дари 100 пакета храни за крайно нуждаещи се хора от община Смолян. Дарението прие кметът Николай Мелемов, който благодари на госпожа Игнатова, че се включи в хранителната банка на община Смолян в този изключително труден момент, който настъпи за много хора вследствие на пандемията с короновируса и предприетите мерки против разпространяването й.

Желанието ми е в този момент преди най-светлия християнски празник Великден да достигнат тези пакети до Вашите съграждани. Смятам, че българинът е съпричастен и именно в такава криза може да покажем и на цяла Европа, че освен пример за спазване на мерките, сме и пример за хора, които имат отношение към най-уязвимите социални групи, посочи почетният консул. Г-жа Игнатова уточни, че е взела решение всички продукти да бъдат български, като някои са от местни производители. Пакетите са били приготвени и доставени от склад за продукти в областния град.

Смятам, че това е много важно в този момент. Въпреки, че не съм от Смолян се възхищавам на силния дух на родопчани, пленена съм от магията на Родапа планина и съм готова винаги да помагам с каквото мога. Подкрепям идеята на община Смолян за хранителната банка, която да подкрепя нуждаещите се в такъв тежък период, допълни още почетният ни консул. Г-жа Игнатова е и председател на фондация “Докосни щастието” и каза, че в дарението са се включили и нейни приятели.

Тя призова хората да спазват стриктно мерките, както националните, така и на областния и общинския щаб. На никого не е приятно, но се касае за човешки животи и трябва да останем максимално отговорни и мобилизирани, каза в заключение г-жа Игнатова.

Пресцентър на община Смолян

Вирни се горе