Планински спасителен отряд – Смолян чества 55 години от създаването си

 Планински спасителен отряд – Смолян чества 55 години от създаването си

Удостояват със Златен плакет на община Смолян, Планинския спасителен отряд – Смолян по повод 55-тата годишнина

Планински спасителен отряд – Смолян ще чества утре, 21 октомври 55 години от създаването си. Това каза за SmolyanNews.com д-р Стефан Кисимов – началник на отряда.

По повод годишнината отрядът е награден със Златен плакет на Община Смолян, с взето решение на Общински съвет и с парична помощ в размер на 1000 лева. Наградата ще им бъде връчена от зам.-кметът на община Смолян Венера Аръчкова на тържеството, което ще се проведе утре вечерта в курорта Пампорово. Поканени са представители от различните отряди в страната, спасители от Български червен кръст,ветерани, планинари и бивши членове на отряда. „Ще бъдем уважени от представители на общинското и областното ръководство, ще ни уважат от централата на БЧК, както и от нашата дирекция на Планинска служба”, съобщи д-р Кисимов.

Към момента в смолянският спасителен отряд има около 20 души. Четирима от тях са щатни спасители, които целогодишно дават по график дежурства на база Студенец. „От две-три години имаме и спасително куче, което е с много добри показатели. Казва се Спартак и е постоянно със своя водач. Ежедневно се обучават и тренират, затова са и в челните редици при провеждането на курсове”, разказа д-р Стефан Кисимов, който е хирург в смолянската болница.

Вирни се горе