Пиратка подпали плевня в Смолян

Пиратка подпали плевня в Смолян

Общо 16 сигнала са подадени за възникнали пожари в област Смолян през изминалите празнични дни

На 01.01.2016 г. в РУ-Смолян е получена жалба от 54-годишен жител на гр. Смолян, в която заявява, че в новогодишната нощ, при използване на пиротехнически изделия, е попаднала искра и е подпалила селскостопанска постройка – плевня, с около 10 тона сено, собственост на двама мъже – тъжителят и 71-годишен смолянчанин. При пожара са унищожени: сено – 5 тона , опушени стени 40 кв.м, дограма – 8 кв.м, покривна конструкция – 40 кв.м. Спасени са домашни животни, две сгради и един лек автомобил. Пожарогасенето е извършено от два екипа на РС ПБЗН – Смолян. Щетите са в процес на изясняване. Пострадали няма. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група при РУ и ОДМВР – Смолян. По случая е образувано досъдебно производство.

На 03.01.2016 г. около 02.00 ч. в гр. Доспат, ул. “Драма” е възникнал пожар в стопанска постройка и къща, собственост на двама мъже на 58 г. и 61 г. При пожара са изгорели: стопанската сграда, с около 10 куб.м. дърва за огрев и покрива на къщата, с покъщнина и мебели. Спасени са 4 сгради в близост. Пожарогасенето е извършено от екипи на РС ПБЗН – Доспат и РС ПБЗН – Девин. Пострадали няма. Причина за възникване на пожара и щетите са в процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство.

На 31.12.2015 г. в РУ-Смолян е получен сигнал, че на 31.12.2015 г. около 19.50 ч. в гр. Смолян на ул. “Братан Шукеров” е унищожен мотопед, тип скутер “Линк Бенгл”, собственост на 18-годишно момче от гр. Смолян, в следствие на пожар. Пожарогасенето е извършено от екип на РСПБЗН – Смолян. Спасена е сграда в близост. Пострадали няма. Щетите са в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство.

На 01.01.2016г. в 00.10 ч. в с. Средец, общ. Неделино е възникнал пожар в селскостопанска постройка, собственост двама мъже – 64 год. и 53 год. Предполагаема причина за възникване на пожара е: неправилно боравене с пиротехнически средства. При пожара е унищожено: фураж – 1 тон, опушени стени 200 кв.м, фураж бали – 350 броя, покривна конструкция – 140 кв.м, двигател за автомобил, ръчни инструменти – 10 броя. Спасени са домашни животни и 4 сгради в близост.

В РД ПБЗН – Смолян на телефон 112 са получени още общо 16 сигнала за възникнали пожари в област Смолян през изминалите празнични дни. Пет от тях са с нанесени материални загуби в комини, плевни на къщи и сухи треви, а останалите 11 сигнала са за възникнали пожари без материални загуби, също в комини на къщи. Екипи на РС ПБЗН от областта са реагирали незабавно и всички те са погасени. Няма пострадали.

Вирни се горе