Петър Стойчев обяви кандидатурата си за генерален секретар на Българската федерация по плувни спортове

Петър Стойчев обяви кандидатурата си за генерален секретар на Българската федерация по плувни спортове

Най-добрият български плувец в открити води Петър Стойчев, от Смолян, ще се кандидатира за генерален секретар на Българска федерация по плувни спортове на предстоящото Общо отчетно-изборно събрание на централата. Това обяви самият Стойчев на пресконференция днес. От 2002 година длъжността се заема от единствената българска олимпийска шампионка в този спорт – Таня Богомилова. На 26 април ще се проведе общо събрание, на което ще се реши кой ще поеме управлението на федерацията.

Стойчев обяви, че иска честна и цивилизована предизборна кампания, както и гарантира пълна прозрачност в своите действия.

“Искаме да знаем всичко, каквото правим за развитието на българското плуване. За да може вие да го отразявате и критикувате, за да може да вървим напред”, заяви плувецът на специална пресконференция.

Стойчев обяви, че има големи планове за развитието на спорта в България и ще се опита да направи всичко възможно, за да ги осъществи.

“Ние сме готови да работим с всички за развитието на плувните спортове. Ние ще направим всичко възможно да увеличим базите, така че в България да има нови плувни басейни. Мисля, че през последните 15 години имахме едно ръководство, което даде максимума от своите възможности и е време да дойдат нови, млади и амбицирани хора, които са в разгара на силите си, на които им се работи, които застават срещу вас със своето лице и със своята визитка”, каза още той.

Вирни се горе