Пет нови случая позитивни на Covid-19 в област Смолян

Пет нови случая позитивни на Covid-19 в област Смолян

Пет са новите случаи позитивни на Covid-19 в областта, сочат данните за вчера 18-ти юни. Трима са хоспитализирани с диагноза пневмония: жена на 78 г. от с. Мугла и мъж на 82 г. от Доспат, които са настанени в инфекциозно отделение на областната болница и мъж на 57 г. от с. Барутин , който се лекува в МБАЛ в гр. Гоце Делчев. Две жени на 77г. и 37г. от Смолян са с леки оплаквания и се лекуват от личния им лекар в домовете си. Предстои епидемиологично проучване за установяване на контактните и предприемане на противоепидемични мерки, съобщиха от РЗИ-Смолян.

Регираните нови случаи на коронавирус в България през изминалото денонощие са 132. Това е рекорд от началото на епидемията. Новозаразените са с 43 повече от вчера, сочат данните на Единния информационен портал.

Общият брой на заболелите от началото на епидемията достигна 3674. От тях са излекувани 1941 души, 61 от които за изминалите 24 часа.

Починалите с ковид-19 през последното денонощие са шестима. Така жертвите на коронавируса в България достигнаха 190.

Освен в София и областта, 17 нови случая на заразата са регистрирани в Пазарджик, 11 в Кюстендил, 9 в Сливен, 8 в Пловдив, 7 във Видин, по 5 в Плевен и Смолян , 4 в Благоевград, 2 в Кърджали и по 1 в Ямбол, Шумен, Стара Загора, Разград, Велико Търново, Варна и Бургас.

Вирни се горе