Пътят Асеновград - Чепеларе е в режим "движение по време на строителство"

Пътят Асеновград - Чепеларе е в режим "движение по време на строителство"

Ремонтът на пътя Асеновград – Чепеларе все още не е завършен, а колите преминават по него в режим “движение по време на строителство” съгласно нормативната база. Това уточни Министерството на регионалното развитие след като вчера читател на “Дневник” изпрати снимки, от които се вижда, че асфалтът по краищата на шосето не е запълнен до бордюра.

Министерството уточнява, че т. нар. от читателя дребно недоглеждане за 19 милиона е в съответствие с проекта. “Там трябва да се изгради регула от бетон, която да отвежда повърхностните води до съответния напречен отводнител или водосток. При изграждането на тази регула, част от положените асфалтови пластове ще бъдат рязани, за да бъде оформено леглото на бетона”, информира министерството.

Експертите уточняват, че асфалтиране до бордюра и в последствие къртене или фрезоване на този асфалт е недопустимо. По този начин би се нарушила целостта му и има по-голяма вероятност той да се компрометира, допълват от институцията

От ведомството изразяват разбиране към загрижеността на автора на сигнала като гражданин и ползвател на пътя. Уверяват, че обществеността ще бъде информирана, когато оставащите строително-монтажни работи бъдат завършени, а пътят – пуснат в експлоатация.

Вирни се горе