Празник за малките пациенти организира МБАЛ-Смолян

 Празник за малките пациенти организира МБАЛ-Смолян

Празник за малките пациенти, хоспитализирани в болницата, организира на 1-ви юни от 11 часа Педиатрично отделение в МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ – Смолян, съобщиха от лечебното заведение.

Около 35 деца на лечение и в други отделения ще бъдат поканени на общото тържество. Празникът ще се проведе с подкрепата на „Нестле Детско Хранене“, като част от информационната кампания „Първите 1000 дни….и след това“, на която болницата е партньор.

Под формата на игри и забавления за децата, присъстващите родители на деца над една годинка ще бъдат информирани за препоръките на Световната здравна организация относно храненето на децата, необходимите им дневни нужди от хранителни вещества, витамини и минерали.

В организацията на празника, който е под надслов „Любовта към децата, изразена в грижа“, ще вземат участие и доброволци от Български младежки Червен кръст“.

В Деня на детето всички лекуващи се малчугани ще бъдат зарадвани с подходящо внимание и подаръци, за да почувстват още по-силно грижата и топлината, с която са обградени от лекарите и медицинските специалисти по здравни грижи и да не се лишени от празничността на техния ден.

Вирни се горе