Първа награда от фестивала "Нова Българска Магия" за SUNY MAGIC

Първа награда от фестивала "Нова Българска Магия" за SUNY MAGIC

Първа награда за SUNY MAGIC от Фестивала “Нова Българска Магия” в категория “Манипулации”.

Очаквайте подробности!

Честито на Маг Суни от екипа на SmolyanNews.com!

“Нова българска магия” – това е заглавието на първия национален фестивал, който започна днес, 13 октомври, в зала “Освобождение”. По този повод екипът на “Денят започва с култура” гостува в единственото в България училище за магия, където се срещна с илюзионистите Боби Шоу и Шехерезада – организатори на събитието, предаде БНТ.

Фестивалът започна в 10:00 часа с първата състезателна програма, която ще включва всички жанрове. От 13:00 часа започва втората част, в която състезателите ще демонстрират уменията си в раздела “Микромагия”, обясни Боби Шоу.

Ще бъде организиран и най-големия магичен пазар и музей на илюзионното изкуство, допълни той.

За фестивала

“Нова българска магия” е най-новия проект в областта на модерната магия в България. Целта на фестивала е популяризирането и развитието на илюзионното изкуство в България, както и представянето на млади и изявени български илюзионисти с авторски номера и трикове от ново поколение.

Продуцентите от “Stars of the magic” и съюза на илюзионистите в България обещаха един грандиозен гала концерт изпълнен с много невиждани до сега трикове, спиращи дъха илюзии и най-новите постижения в областта на модерната магия в България. Фестивала ще се провежда всяка година и ще включва конкурсна програма във всички жанрове на магичното изкуство, грандиозен гала концерт, лекции, семинари, магичен базар, училище за фокуси и ретро музей с автентичните илюзии на доайените Сенко, Орфи, Харди, Мити, Лепас и др.

Всяка година ще се връчва награда за цялостно творчество и изключителен принос към българското илюзионно изкуство. Ще бъде представена „Златната летописна книга“, в която ще бъдат вписани всички награди и отличия на наши и изявени Български фокусници и илюзионисти от наши и международни фестивали и конкурси. Входните такси за участие ще бъдат дарени на дома за ветерани артисти.

Вирни се горе