Павел Вълнев: Влязох в политиката, за да променим България

 Павел Вълнев: Влязох в политиката, за да променим България

“Българите са изключително апатични, не вярват на никого, обезкуражени са. Това притеснява и е мотив за Павел Вълнев, зам.-председателя на “Републиканци за България”, да влезе в политиката: "Хората не трябва да се отказват, а да вярват в промяната. Да излязат и да гласуват за някоя от новите партии.”

В предаването “120 минути” по БиТиВи Вълнев сподели, че не се смята за американски българин: “Аз съм си българин. По-скоро децата ми може да бъдат американски българи – родени в Америка от български родители.”

“Отидох в САЩ с 300 долара в джоба, чистач съм бил, доставчик на пици, камиони сме карали с брат ми. Може би това, че сме били двамата е спомогнало да постигнем този успех. Имам познати, които не успяха. Ние продължихме. Имам бизнеси на различни континенти, занимавам се с различни неща. Най-известен е бизнесът ми с камиони – над 700 камиона и над 2000 ремаркета”, разказа Павел Вълнев.

По думите му, за да задържиш хора, трябва да им даваш подходящото възнаграждение. “Печалбата ми е достатъчна, за да мога да си позволя всичко, дори и да спра да работя, мога да се занимавам с нещо, да дам част от енергията си за една кауза”.

Павел Вълнев не иска да е политически лидер, а иска промяна в държавната. “Не съм типичният политик, който говори с шаблони, а казвам истината. "Имам голям бизнес, живея на два континента, нямам амбициите да съм лидер на партия. Влизам в политиката, за да променим нещата. Моята идея е да увлечем хора като мен, независимо дали са 100 или повече – тогава посоката на България ще бъде различна”, категоричен е бизнесменът.

“Не само Павел Вълнев, всеки може да стане председател на партията. Това е една демократична партия. Умишлено се говори за партията на Цветанов, а тя не е негова. Там има много хора, които никога не са били в политическа партия”, посочи Вълнев.

Той заяви, че проблемът в ГЕРБ и ДПС е лидерският модел. “Обграждат се с хора, които са лакеи и живеят в паралелен свят”, е мнението му.

В последните месеци Вълнев е направил няколко обиколки на страната, видял е болката в хората. Според него има политици, които от години не познават толкова добре страната, колкото той: “Видях и чух проблемите на хората.”

“Републиканци за България” е единствената партия, която се опитва да направи нещо с българите в чужбина", заяви още Вълнев, който е убеден, че не може да имаме успешни хора в цял свят, а да не може да ги привлечем. Америка изсмуква мозъци от целия свят, а ние не правим нищо, за да ги върнем и това е процес от 30 години.

“Винаги съм се обграждал с по-умни хора от мен. Искал съм най-добрият счетоводител и най-добрият адвокат да работят за мен”, разказа Вълнев. Установил че тук е различно – управляващите предпочитат да не се обграждат с умни хора.

Вълнев коментира и темата с милиона, дарен на ПП “Републиканци за България”: “Не дарявам този милион на Цветанов, а на една кауза – да променим България. Имаме дългосрочен план.” Затова и “Републиканци за България” са направили хоризонтално покритие на страната, имат над 120 офиса. По демократичен начин хората са си избрали местните лидери и за разлика от другите партии.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вирни се горе