Нормално започна изборния ден в област Смолян

Нормално започна изборния ден в област Смолян

Нормално започна изборния ден в област Смолян. Всички секции са отворили в 7 часа, съобщи за SmolyanNews.com председателят на РИК-Смолян Златко Карамучев.

В Смолянско кандидатите за депутати са 135, с пълни листи са 8 партии и коалиции. 100 057 са имащите право на глас в област Смолян, които могат да гласуват в 286 избирателни секции. Подвижните секции са общо 16, девет за хора с увреждания и седем за карантинирани. Машинно гласуване се извършва в 138 секции. Произвежданите избори в условията на пандемия включват гласуване в секции в ковид отделенията в болниците в Смолян и Девин,коментира Златко Карамучев.

В две секции в Смолян електричеството е прекъснало в първите минути на изборния ден, съобщиха още от РИК- Смолян. Без ток за около 5 минути са били 22-а и 23-а секция в кв. Райково в областния град, но това не е попречило за откриване на изборния ден, нормалното електрозахранване вече е възстановено.

Във всички секции са доставени необходимите дезинфектанти, медицински ръкавици и маски. Гласуващите машинно ще имат избор да го правят с ръкавици или да ползват дезинфектант. След всеки гласувал ще се извършва и почистване на картите, както и на мониторите на машините.

Към момента в РИК няма жалби и сигнали за нарушаване на изборния процес.

Вирни се горе