Александър Симов: Социалната държава ще се върне в Родопите

Александър Симов: Социалната държава ще се върне в Родопите

„България днес е едно срутище. А Първият държавен и партиен шофьор пет пари не дава за това. Той обикаля, за да обещава пари и да трупа предизборни точки, но това няма как да скрие един факт – държавата напълно е абдикирала от Родопите. Ние сме тук, за да променим това. БСП предлага различна държава – социална, обърната към хората, държава, която ще се върне в Родопите, за да подобри положението в този регион“.

Това обяви пред гражданите на Девин, които се бяха събрали в центъра на града, водачът на листата на БСП за Смолян Александър Симов. В срещата на левицата се включиха още кандидатите за депутати Емил Хумчев, Здравка Кавалова и доц. Христо Беров. За да подкрепят кандидатите на БСП към разговора се присъединиха и евродепутатът от групата на социалистите и демократите в ЕП Цветелина Пенкова и председателят на Общински съвет на БСП – Девин, Диана Чаушева.

„Предлагаме политика с грижа за хората – преизчисляването на всички пенсии, свалянето на ДДС за лекарствата от 20 на 9 процента, еднократна помощ за всяко второ и трето дете в размер на 6500 лева“, допълни още той. Симов припомни и друга битка на левицата – за защитата на общинските болници и за това здравеопазването да не бъде стока. „БСП е доказала това със своите действия – именно левицата подкрепи каузата на девинчани за връщането на закритата от ГЕРБ тяхна болница. Това е наша трайна политика, автентичният център на нашата политика и ние ще му останем верни, защото Смолянска област заслужава по-добър живот, Родопите заслужават истинска грижа и внимание от страна на държавата“, категоричен бе още той.

Вторият в листата Емил Хумчев се обърна към жителите на Девин с призив за излязат и да гласуват. „Нуждаем се от промяна, а тя може да дойде само от БСП. Ако ГЕРБ пак станат първи, те ще си напазаруват коалиционни партньори и ще имаме още от същото“, коментира той. Хумчев определи като абсолютно неприемливо състоянието на модерно робство, в което пребивават много жители на Родопите и допълни, че битката с корупцията ще е сред основните приоритети на депутатите от левицата и бъдещото ляво правителство.

„Европа вижда всички бездействия на българското правителство, наясно е с корупцията у нас и това няма да бъде толерирано“, обърна се към събралите се и евродепутатът Цветелина Пенкова. Според нея правителството не се е възползвало от шансовете на ЕС за помощ и това се вижда във всичко, което кабинетът прави.

На срещата на БСП бе и кметът на Девин Здравко Иванов. Той благодари на левицата за подкрепата на местните избори и пожела хората да гласуват за промяна на системата, за промяна на управлението на страната.

Кандидатите на БСП проведоха още срещи в села Селча, Михалково и Триград.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вирни се горе