Александър Симов към жителите на Баните: Трябва да разтърсим статуквото!

Александър Симов към жителите на Баните: Трябва да разтърсим статуквото!

„Община Баните е пример за това какво се случва, когато държавата се отегли от функциите си. Липса на лекари и достъп до здравеопазване, демографска криза и празни сгради. Опонентите ни говорят за потенциала на Родопите, като туристическа дестинация, но вече 10 години само обещават, а нищо не правят. Най-тежката присъда за управлението през последните 10 години са празните къщи – младите ги няма. Никой вече не вярва на обещанията. Ние имаме управленска програма, която подготвихме заедно с вас, с експерти и с учени. Две години провеждахме срещи, за да изготвим документ, който да реши проблемите на хората и да превърне България в модерна европейска страна. За това сме тук пред вас. Търсим подкрепата на хората, защото трябва да разтърсим статуквото!“ С тези думи се обърна водача на листата на БСП за България в Смолянска област Александър Симов към жителите на Баните.

Минусовите температури не стреснаха представителите на БСП да се разходят из общината и да се срещнат с жителите на Стърница, Загражден, Баните и Малка Арда и да обсъдят настоящето и бъдещето на района. „Община Баните е нагледен пример за поговорката „вода гази, жаден ходи“, огромен туристически потенциал на минералните бани остава неизползван вече години наред, а в същото време хората изнемогват и младите търсят препитание другаде. За да се използват ресурсите е необходимо държавата да има специална политика за Родопите, да се приемат специални мерки за насърчаване на туризма и предприемачеството, да се въведе електронно правителство за да не се налага жител от Стърница да пътува чак до Смолян или Кърджали за документи. Трябва да се улеснят малките ферми и частни стопанства. “БСП за България” е подготвила редица мерки в тази насока, но за да успеем да спрем безвремието ще ни бъде нужна вашата подкрепа. Фокуса на държавата трябва да се измести от асфалта, към хората. Това предлагаме ние, грижа за хората“, подчерта Иван Френкев .

„Изключително важно е всеки да отиде и да гласува. Твърде дълго чакахме за възможност да сменим модела на управление. Остават десетина дни, и всеки трябва да поеме отговорност към себе си, към близките си и към България, като отиде и гласува. Гласуването не е по-страшно от ходенето до магазина. Спазвайте противоепидемичните мерки и гласувайте. Избора е лесен – още от същото или Нова България“,призова Здравка Кавалова .

На срещите в общината присъстваха водача Александрър Симов, Здравка Кавалова, Иван Френкев, председателят на Общински съвет на БСП –Баните Севда Чолакова и председателят на ОбС-Баните Севдалин Хъшинов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вирни се горе