Александър Симов: Държавните и общински болници трябва да бъдат защитени!

Александър Симов: Държавните и общински болници трябва да бъдат защитени!

Жителите на Мадан и селата наоколо имаха възможност да се запознаят с предложенията на БСП за България и да дискутират наболелите проблеми на общината – пенсии, здравеопазване, обезлюдяване, феодализма в Родопите. „Броят на заразените с КОВИД-19 расте, и слава Богу, че успяхме да спасим болницата в Мадан“ – коментираха жителите.

„Нашият район е известен с мините, огромна част от населението на общината и областта е работило в рудниците, силикозата е здравословен проблем, който засяга много от бившите миньори. От 10 години, благодарение на усилията на г-жа Дариткова вече няма ТУб-диспансер в Смолян, затворена беше и болницата в Рудозем, едва спасихме нашата болница. Ако не я бяхме спасили, днес с този вирус щяхме да сме обречени“ възмущаваха се хората. „Ние от БСП за България сме убедени в ролята на общинските болници като гръбнак на здравната система на страната.

Това не са просто думи, ние сме го доказали с действията си, нека не забравяме, че именно усилията на депутатите на БСП позволиха да бъде отворена отново болницата в Девин, след като вече веднъж беше затворена от г-жа Дариткова. Ние сме твърдо убедени, че болниците не може да продължават да съществуват като търговски дружества, търговията със здраве трябва да бъде прекратена. В допълнение, смятаме, че общинските болници трябва да имат защитен статут, още повече в район като Смолянския, с труден планински терен, разпръстнати селища и труден достъп до здравеопазване“ – увери хората Александър Симов, водач на листата на БСП за България. „Знаем, че ситуацията в Мадан е сложна. Знаем, че общината е е притиснаат от местната машина на ДПС, която притиска хората и се опитва да влияе на свободния избор. Няма да чуете, че БСП предлага пари за гласуване, защото ние от БСП за България предлагаме решения. Ние сме против феодализма в Родопите, и точно това предлагаме – решения на системните проблеми в държавата и областта, за да може хората да се почувстват достатъчно свободни. За това сме тук пред вас, да търсим вашата подкрепа. Призоваваме ви да гласувате с номер 4 в интегралната бюлетина за БСП за България.“ – призова Емил Хумчев.

На предизборните срещи присъстваха още кандидатите за народни представители Здравка Кавалова, Иван Френкев и председателят на общински съвет на БСП-Мадан Филип Чукаров.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вирни се горе