Ако ще гласувате на друго място...

Ако ще гласувате на друго място...

Срокът за подаване на заявления за гласуване за парламентарните избори е 20 юни Крайният срок за подаване на заявления за гласуване на друго място или по настоящ адрес на парламентарните избори е 20 юни.

Тези гласоподаватели, които имат желание да гласуват на друго място, трябва да подадат заявление в общинската администрация по настоящия си адрес. С полученото удостоверение те ще могат да дадат вота си в която секция пожелаят на територията на страната. Искането за гласуване по настоящ адрес се подава в общината, в която гласоподавателите имат регистрация по настоящ адрес.

Ако избирателят има настоящ и постоянен адрес в едно и също населено място, той ще може да упражни правото си на глас в секцията по постоянен адрес. Без удостоверение за гласуване на друго място, издадено от общината по постоянния адрес, избирателят няма да може да бъде вписан в избирателния списък по настоящия си адрес. Студентите и учениците, които се обучават в населено място, различно от постоянния им адрес, могат да гласуват там срещу заверена студентска книжка или ученическа карта. Вече е изтекъл срока за подаване на заявление за гласуване на еворизборите за български граждани, пребиваващи в чужбина.

Те все пак могат да подадат заявления за гласуване на парламентарните избори в дипломатическите представителства на страната, в която пребивават, до 14 юни.

Вирни се горе