Приоритетите в управленската си програма представиха "Републиканци за България" в Смолян

Приоритетите в управленската си програма представиха "Републиканци за България" в Смолян

Листата на Републиканци за България беше представена в Смолян от водача Димитър Трендафилов в присъствието на председателя Цветан Цветанов и зам.-председателя Павел Вълнев.

Трендафилов е с две висши образования – икономист и юрист, с дългогодишен опит в банковата сфера. Бил е на ръководни длъжности, включително и в IT сектора. В момента е правен съветник на търговски дружества и главен юрисконсулт на фирма за международен превоз на товари. „Средната възраст на кандидатите за народни представители в листата е 41 години, аз съм най-възрастен. Листата е балансирана от хора с политически опит. Разпознаваеми, местни хора“, каза водачът на листата за народни представители в 22 МИР Димитър Трендафилов.

По думите на зам.-председателят Павел Вълнев половината от активните българи живеят и работят в чужбина. „Ние сме хора, които твърдо сме решили, искаме и можем да променим нещата. Познавам Цветанов от 3 години. Това е силният тим, който може да промени държавата. Цветанов е доказан политик в законодателната и изпълнителната власт и в местната в столицата. Аз имам бизнеси в няколко държави и знам какво е необходимо да се направи, за да се случат нещата в България“, заяви Вълнев.

Според Павел Вълнев Републиканци за България имат силата и уменията да се справят с всички предизвикателства в държавата.

„ Едно време БКП мачкаше хората, след това ДПС, а сега ДПС с ГЕРБ са едно“, допълни той. Вълнев спореди колко му е тежко от обезлюдяването на целия регион, в това число и на Смолян, където е учил. Според него България ще тръгне напред с промяна в съдебната система, с борба срещу корупцията, с въвеждане на електронно управление.

„Тук докато почнеш нещо и ще те откажат. Всеки те спъва. Електронното управление ще намали корупцията. В същото време ще намали персонала, ще се освободят средства, бизнесът ще намира хора, от които има нужда“, допълни той. „Ние сме хората, които сме твърдо решени и искаме да променим нещата и вярвам, че това е правилния екип. Аз познавам г-н Цветанов вече почти три години и вярвам, че можем да променим държавата. “, добави още той. „Ако хората повярват, че нещата могат да се променят, те със сигурност ще се променят“, каза още Вълнев.

По думите на Цветанов в Републиканци за България е силата на хората, които имат потенциал и необходимата енергия, за да донесат промяната. Той каза, че партията е първата, представила секторните си политики.

„Върховенството на закона и електронното управление са основен акцент в тях. Ключово за нас, в условия на пандемия и при липса на управленски подход е, да се проведе адекватна политика. Вие видяхте, че няма никаква адекватна политика досега, а само разходване на средства. Аз съм убеден, че сегашните управляващи нямат никакво намерение да влязат в нов управленски мандат“, подчерта Цветанов.

„Републиканци за България предлага запазване на плоския данък и запазване обхвата на патентния данък. Трябва да освободим малкия и средния бизнес от административната тежест, за да дадем повече свобода и по-малко разходи, които те правят за постоянната промяна на нормативната уредба. Ние искаме да имаме устойчивост в бъдещите политики и най-важното – да има хоризонт за развитието на страната. За нас е ключово да се подготвим за новия програмен период. Ние искаме да не говорим за милиарди, а за коефициент на полезно действие. Ще следваме единствения път – евроатлантическия и ще работим за Инициативата „Три морета“, каза председателят на партията.

Цветанов сподели, че с предстоящите законодателни промени, които ще направят, включително и конституционни, ще се даде възможност на българите, работещи извън страната, да бъдат и министри, да бъдат номинирани и избирани за народни представители. „Нека в 21-ви век, в 21-ва година, да гласуваме с №21, за държава с правила!“ , призова Цветан Цветанов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вирни се горе