Изграждането на пречиствателна станция и подновяване на ВиК инфраструктурата са част от проблемите на община Девин

Изграждането на пречиствателна станция и подновяване на ВиК инфраструктурата са част от проблемите на община Девин

Вчера с Цветелина Пенкова, Дора Янкова, Дияна Чаушева и Здравка Кавалова посетихме град Девин, село Кестен, село Жребево и село Триград. Проблеми не липсват и тук, съобщиха кандидатите за народни представители от листата на БСП за Бълграия.

В село Кестен отсъства път, който да го свързва с останалата част от региона, въпреки че такъв беше обещан от ГЕРБ още на 8 Март 2019. В момента хората от селото са изолирани, а до там при нужда не може да стигне дори и линейка. В Триград не е напълно развит туристическият сектор, въпреки потенциала, който има Триградското ждрело.

В град Девин посетихме Кв. Настан, като в срещите с гражданите се включи и Дора Янкова. Сериозен проблем пред местната администрация е изграждането на пречиствателна станция за отпадните септични води и подновяването на ВиК инсталациите. Живеем в XXI век и живеещите тук трябва да имат достъп до питейна и качествена вода. Всички тези проблеми могат да бъдат решени при желание и адекватни политики за регионално развитие, водени както от държавата, така и от областните и общинските центрове.

Денят ни приключи с позитивна среща с младите хора в град Девин, на която обсъдихме възможностите за реализация и развитие на младите в България и в Европейския Съюз.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вирни се горе