Д-р Даниела Дариткова пред директори и учители: Всичките ни ангажименти са реализирани, ще поемем нови

Д-р Даниела Дариткова пред директори и учители: Всичките ни ангажименти са реализирани, ще поемем нови

Всичките ни ангажименти отпреди 4 години са реализирани и ще поемем нови. Обещахме 100% увеличение на заплатите на учителите и това е факт. Повече от 20 милиона са инвестициите в Смолянския регион за образователна инфраструктура. Десет са STEM-центровете, които ще бъдат изградени, като два са открити вече. Всичко това е повод за гордост и с още по-голяма отговорност заставаме пред вас, защото всички заедно трябва да продължим и да надградим постигнатото. Заедно да се гордеем отново, когато децата на Смолянска област заемат първите места в изпитите. Това заяви водачът в листата на ГЕРБ-СДС д-р Даниела Дариткова на среща с представители на образователните институции от Смолянско. По думите й неслучайно образованието бе поставено като проритет №1. „Положили сме основите на приоритет, който трябва да бъде свързан не само с нашите усилия, но който ще даде посока на всички следващи поколения политици. Само добре образовани млади хора могат да дадат тласък към посока, която да ни направи равни на другите европейски страни“, подчерта д-р Дариткова. Тя представи листата на ГЕРБ-СДС за Смолянска област, като каза, че в нея са хора местни, образовани, професионалисти, всеки от които може да е полезен на областта.

Мария Семерджиева, която е началник на Регионалното управление на образованието и шеста в листата, благодари на всички учители и директори, с чиято помощ се съхрани образователната мрежа в областта. „Мисля, че една от най-големите ни гордости е развитието на приобщаващото образование в нашия регион. Всички знаете, че в далечната 2006 година идеята за приобщаващо образование тръгна именно от Смолян. Този модел, който ние приложихме тогава, стана основа и за разписването на новия Закон за предучилищното и училищното образование. Превърнахме училищата в желано място за децата, а родителите са спокойни, че оставят децата си в сигурни ръце. Този пример, който ние показваме, доведе до добрите ни резултати. От 10 години сме на едно от първите места в страната както на националното външно оценяване, така и на държавните зрелостни изпити. Всичко това е благодарение на усилията на нашите учители, подкрепени от директорите. Смятам, че успехът, с който се гордеем, е плод на общите ни усилия в годините“, посочи Семерджиева. Недялко Славов – досегашен областен управител и втори в листата, заяви, че очаквано образованието отново е ключов приоритет в бъдещата програма на ГЕРБ-СДС. По неговите думи в региона на Смолян е много важно да се затвърждават основните ценности – патриотизъм и семейните ценности, които дават този облик на учениците, който им позволява да се налагат и реализират във всяко начинание, с което се захванат впоследствие.

Едно от основните предимства според Славов е, че ГЕРБ-СДС има ясни регионални цели за следващите 4 години. „Наясно сме какви ще бъдат инвестициите в пътища, във водоснабдяване, в образователната сфера. И буквално от първия ден имаме готовност с летящ старт да започнем и с европейски програми, и със средства от бюджета, които показахме, че можем да привличаме, за да изпълняваме поетите ангажименти“, допълни Недялко Славов.

Той благодари на учителите и директорите за усилията им, заради които за образованието в Смолянска област се говори с уважение на много високо ниво. Всички изказващи се директори изразиха огромното си удовлетворение от инвестициите в училищата, които ръководят. В срещата взеха участие и кандидатите за народни представители Екатерина Гаджева, Красимир Събев и Денислав Костов.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Вирни се горе