АСЕН ЧЕРЕШАРОВ: ПРЕДВИЖДАМЕ ЕДНОГОДИШНА ДАНЪЧНА ВАКАНЦИЯ ЗА НАЙ-ЗАСЕГНАТИТЕ СЕКТОРИ ОТ ГЛОБАЛНАТА ПАНДЕМИЯ

 АСЕН ЧЕРЕШАРОВ: ПРЕДВИЖДАМЕ ЕДНОГОДИШНА ДАНЪЧНА ВАКАНЦИЯ ЗА НАЙ-ЗАСЕГНАТИТЕ СЕКТОРИ ОТ ГЛОБАЛНАТА ПАНДЕМИЯ

Асен Черешаров “Републиканци за България”

Едногодишна данъчна ваканция за най-засегнатите сектори от глобалната пандемия – ресторантьори, хотелиери, туроператори, превозвачи и т.н., е мярка, която ние от “Републиканци за България” предвиждаме. Освен за болните и уязвимите, ние трябва да намерим и ваксина, образно казано, за икономиката.

В противен случай извънредната здравна обстановка ще прерасне във финансова криза. Прагматичното мислене налага възстановителен и укрепващ план приоритетно за малкия и среден бизнес, както и възможности за самоосигуряващите се лица. Сега прилаганите мерки в държавата са неадекватни по отношение на малкия бизнес. Ето един пример – собственик на малък обект, който е и негов управител, няма право на онези 24лв дневно.

В същото време за него новият месец започва на минус 250 лв за осигуровки и отделно за наем и т.н.

Основната задача на държавата е да не създава пречки на бизнеса, но ние сме в ситуация, в която трябва да се укаже и навременна адекватна помощ на засегнатите.

Така, Българската банка за развитие трябва да подпомогне потърпевшите сектори, да бъде гарант за краткосрочни кредити, за да могат бизнесите да възстановят нормалната си работа.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Вирни се горе